Ovako je fudbalski menadžer neoružano pljačkao banku

Uhapšeni Slobodan Nikolić ojadio banku Intezu za skoro milion evra

Fudbalski menadžer Slobodan Nikolić, koji se sumnjiči za najveću neoružanu pljačku banke u Srbiji, uhapšen je juče oko 13:30 u hotelu Hajat na Novom Beogradu.

Nikolić se tereti da je za samo mesec dana, od maja do juna ove godine, ojadio banku Inteza za 985.000 evra, a sav novac koji je neovlašćeno uzeo potrošio je na – kocku, piše “Kurir“, a prenosi Mondo.

Prema pisanju beogradskog lista, Slobodan je opljačkao banku zahvaljujući grešci u novom softveru koji je banka instalirala, a koji je trebalo da kontroliše korišćenje i autorizaciju platnih kartica.

Međutim, tada je, kako se veruje, došlo do sistemske greške. Tih dana je Slobodan, koji je imao račun u Intezi, otišao do bankomata da podigne novac. Kad je podigao pare, dobio je izveštaj da se stanje na računu nije umanjilo, već da se povećalo za onoliko novca koliko je podigao!

Sledećeg dana je ponovo otišao do bankomata i ponovo mu se stanje na računu povećalo. Otada je počeo svakog dana da podiže maksimalne sume novca s računa, a pare koje je podizao prikazivale su se na njegovom računu kao priliv, a ne kao odliv novca, kaže sagovornik “Kurira” iz istrage.

Posle mesec dana, tokom jedne kontrole banka je primetila da nešto nije u redu i odmah je blokirala Nikolićev račun. Istovremeno je obaveštena i policija.

Bilo im je sumnjivo što on svakog dana dobija veliki priliv novca na svoj račun. Unutrašnja kontrola banke prekontrolisala je Slobodanov račun i utvrdila da je on uspeo da izvrši računarsku prevaru, a onog dana kad su mu iz banke prvi put blokirali karticu Nikolić je pobegao iz Srbije“, kaže policisjki izvor.

Pripadnici UKP tad su pokrenuli potragu za Slobodanom, ali je on već bio u inostranstvu. Strpljivo su čekali da se vrati, a kad je primećen u Hajatu, odmah su mu stavili lisice na ruke.

Slobodanu Nikoliću određeno je policijsko zadržavanje i on bi u ponedeljak trebalo da bude saslušan. Policija, takođe, proverava da li je Nikolić sam opljačkao banku ili je imao doušnika iz Inteze.

U saradnji s pripadnicima Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal, proverava se i da li je greška na Nikolićevom računu posledica “bagovanja” sistema ili je on imao pomoć službenika banke.

Povratak na Net.hr