Novi načelnik ispituje 24 sporne privatizacije

Milović preuzeo opsežne istrage

29.9.2013.
12:23
VOYO logo

Rukovođenje radnom grupe MUP-a, koja ispituje sporne privatizacije, juče je nakon ostavke Bogdana Pušića preuzeo Rodoljub Milović, načelnik Uprave kriminalističke policije.

- Posle ostavke Pušića, Milović je preuzeo rukovođenje najvažnijom radnom grupom u policiji. Pušić ostaje policajac u Upravi kriminalističke policije sve dok Milović ne bude odlučio koja su njegova nova zaduženja - kažu nezvanično u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pušić je ostavku na mesto zamenika načelnika UKP-a podneo u četvrtak uz obrazloženje da je “28 dana u medijima okarakterisan kao kriminalac bez prava na adekvatnu institucionalnu zaštitu koju je radom zaslužio” i zatražio da se formira radna grupa koja će ispitati sve navode u medijima.

I prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je juče da će se proveriti optužbe protiv Pušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sa gospodinom Pušićem sam imao izvanrednu saradnju. On je radio na teškim predmetima, radio je hrabro, ali ako postoje optužbe, onda ih treba proveriti. On će biti ili čist i moći će da se vrati i nastavi svoj posao ili će se pokazati da su optužbe bile tačne - rekao je Vučić, navodeći da se na primeru Pušića “vidi da niko u državnom rukovodstvu nema strah od provere”.

Provera „Vršačkih vinograda“

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će se utvrditi ko je kineskoj firmi “Guan Nan” omogućio da „Vršačke vinograde“ kupi za samo 5,2 miliona evra. - Od Agencije za privatizaciju sam dobio izveštaj o privatizaciji „Vršačkih vinograda“. Na tom slučaju se radi i onaj čija se krivica utvrdi za to će i odgovarati. U privatizaciji je očigledno bilo problema, ali te probleme nije izazvala kineska strana, već srpska - rekao je Vučić. Upitan da li misli na Mlađana Dinkića, on je rekao da ne vidi kakve veze Dinkić ima s tim. Vučić je dodao i da se vodi istraga i o slučaju Zagrebačke banke i navodnoj mogućnosti da Srbija ostane bez vlasničkog udela od najmanje dve milijardi evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo