Noćna prohibicija ponovo u Beogradu

Opet zabrana prodaje alkoholnih pića od 22 do 6 sati ujutru

26.6.2013.
16:35
VOYO logo

Skupština grada Beograda ponovo uvodi zabranu prodaje alkoholnih pića u trgovinskim i zanatskim objektima od 22 do 6 sati ujutru, navodi se na sajtu grada Beograda.

Odluka je doneta na osnovu izmene Zakona o trgovini kojim je lokalnoj samoupravi dato pravo da sama reguliše vreme, način i mesto prodaje alkoholnih pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odluci je precizirano da se zabrana ne odnosi na vreme novogodišnjih praznika i 13. i 14. januara.

Ova odluka Skupštine grada stupa na snagu osam dana po objavljivanju u "Službenom listu grada Beograda”. Dodaje se da je ova odluka u cilju zaštite života, zdravlja i bezbednosti građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsetimo da je Ustavni sud Srbije u oktobru prošle godine proglasio kao neustavnu raniju odluku grada Beograda da se zabrani prodaja alkohola u prodavnicama posle 22 sata.

Tu prvu odluku o zabrani Skupština Beograda je donela u februaru 2011. godine a odluka je počela se primenjuje u maju kada su istovremeno u beogradskim parkovima organizovani protesti protiv prohibicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je propisivala da je kažnjiva prodaja alkoholnih pića u prodavnicama od 22 do 6, a važila je i za trafike, benzinske pumpe, bilo koje prodajno mesto gde se može naći alkohol. Gradodačelnik Beograda Dragan Đilas tada je izjavljivao da je odluka o zabrani prodaje alkohola u trgovinama posle 22 časa dobro rešenje jer će na taj način gradske vlasti smanjiti mogućnost kupovine alkohola u kasnim večernjim satima.

Milan Popović, član Gradskog veća izjavio je danas za Beoinfo da je gradonačelnik Beograda formirao radnu grupu kojoj je zadatak bio da uradi izmene i dopune Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih radnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U njen rad bili su uključeni i trgovci, zanatlije i ugostitelji sa kojima je postignut dogovor napravljena odluku koja je juče usvojena na sednici gradskog parlamenta - rekao je Popović. On je dodao da je ova nova odluka sada u skladu sa promenjenim nadležnostima lokalne samouprave i na osnovu izmene Zakona o trgovini lokalnoj samoupravi je dato pravo da sama reguliše ovu oblast.

Popović navodi da su i ostali delovi odluke su usklađeni sa zakonskim i podzakonskim aktima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kada je u pitanju radno vreme ugostiteljskih objekata, ono će biti regulisano posebnom oslukom jer je cilj da se zaštite s jedne strane ugostitelji, a s druge građani koji su ugroženi prekomernom količinom buke iz ugostiteljskih objekata koji puštaju muziku - rekao je ovaj član Gradskog veća, prenosi B92.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo