Niškog mladića koji je upucan u glavu ubio žandarm

Ubijeni bio diler drogom

28.11.2013.
10:33
VOYO logo

Zbog sumnje da je juče ubio mladića, čije je telo pronađeno u automobilu u niškom naselju, policija uhapsila Aleksandra R. pripadnika Žandarmerije u Nišu, objavili su Blic i B92.

U saopštenju Policijske uprave Niš navodi se da se Aleksandar R. sumnjiči da je juče oko 05.35 u naselju Donja Vrežina, u ulici 8.kongresa, sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Vlastimira N.(1989) iz Niša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je Aleksandra R. pronašla i uhapsila na graničnom prelazu Mehov Krš prema Republici Crnoj Gori prilikom pokušaja da napusti zemlju", navodi se u saopštenju PU Niš.

Takođe se dodaje da su uhapšeni i Ljiljana S.(1973), Nikola S.(1990) i Uroš B.(1990) iz Niša zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo neprijavljivanje krivičnog dela i izvršioca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toku dana svi osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu. Ko je ubijeni, a ko ubica?

Beogradski list Blic piše da je ubijeni 25-godišnjak Vlastimir Nalić diler droge, a da je uhapšeni pripadnik niške Žandarmerije privatno radio u obezbeđivanju lokala porodice Ajković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blic piše i da je ubica, po pronađenim tragovima, najverovatnije bio na suvozačevom sedištu. Odatle je ispalio dva hica: jedan u telo, a drugim je Nalić pogođen u glavu.

Izvor Blica je rekao tom listu ranije da se pripadnik Žandarmerije, koji je sada već uhapšen, juče se nije pojavio na poslu, i niko niko nije znao gde je. "Pokušali smo da ga lociramo ali se njemu od juče ujutru gubi svaki trag. Mobilni telefonom mu je isključen, a njegova porodica tvrdi da ga nisu videli od prošle noći", kazao je Blicu izvor iz MUP-a Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On navodi da je ovaj pripadnik Žandarmerije već duže vreme pod takozvanom policijskom obradom zbog veza sa klanom Ajković. "Postoje ozbiljne sumnje i da se drogirao, a i ranije je umeo da se, bez ikakve najave ne pojavi na poslu a da kasnije donese doznake za bolovanje i tako opravda izostanak", kaže izvor Blica.

Zbog ubistva Nalića, protiv koga je policija podnosila krivične prijave zbog dilovanja droge, juče je u Niš otišao i načelnik UKP-a Rodoljub Milović i načelnik SBPOK-a Slaviša Sovtić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji sumnjaju da bi ubistvo Nalića moglo da ima veze s puštanjem na slobodu Mirka Ajkovića, mlađeg brata Zorana Ajkovića, i njegovih saradnika koji su zbog iznude, u istrazi kojom je rukovodilo tužilaštvo, uhapšeni krajem oktobra.

Ajkovići su dugo bili jedan od najzaštićenijih klanova u Srbiji. Sudski postupci protiv njih okončavani su oslobađajućim presudama, a žrtve su na sudu povlačile optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postojale su ozbiljne sumnje i da su na platnom spisku kriminalaca mnogi pripadnici niške policije. Prva meta novog načelnika Srđana Grekulovića bili su upravo Ajkovići, kojima rukovodi najstariji brat Zoran. Njegova sestra Vesna je ekspresno osuđena na četiri godine zatvora zbog utaje poreza, piše Blic.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo