Ne umeju da napišu CV a kandiduju se da vode grad

Zanimljivi detalji iz radnih biografija potencijalnih članova Upravnih odbora niških preduzeća

10.12.2012.
19:23
VOYO logo

Iako je većina biografija koje su kandidati podneli, pisana kao literarni sastav, bez poštovanja i najosnovnijih formi "CV"-a, što ne bi prošlo ni kod jednog poslodavca, ipak, mnogo više zabrinjava sadržina ovih biografija.

To što je kandidat za predsednika Upravnog odbora Gerontološkog centra Kosta Todorović, naveo da je "doktor magistarskih nauka" najverovatnije je greška u kucanju, međutim kod nekih drugih to ne bi moglo da bude opravdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primer, kandidat za člana Upravnog odbora Galerije savremene likovne umetnosti Milan Nikolić je među "posebnim znanjima" naveo i "Poznavanje opšteg znanja kompjutera" i "poznavanje engleskog jezika", prenose Južne vesti.

Ne sme se nikako zaobići detalj iz biografije Jelene Vučković (25), diplomiranog inženjera tehnologije, kojoj jedino radno iskustvo predstavljaju promocija proizvoda i posao "PR Menadžera fakulteta", a koja se kandidovala za člana Upravnog odbora Medicine rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mlada sam, perspektivna, ambiciozna, spremna da se angažujem u svakom pogledu i prikažem sebe u najboljem svetlu - piše, između ostalog u delu "Lične osobine".

Vredna pažnje je i biografija pedijatra dr Jadranke Bonić, koja je kandidat za člana Upravnog odbora Hitne pomoći. Osim neobičnog mešanja ćirilice i latinice, posebno je naglašena stranačka pripadnost čak i supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je zanimljiv i detalj iz profesionalne biografije kandidata za predsednika Upravnog odbora JKP Objedinjena naplata.

Naime, Đoka Antić više od 25 godina proveo je u državnoj bezbednosti. U početku kao "operativni radnik" u Nišu i Gnjilanu, a zatim i kao šef DB u Dimitrovgradu i Nišu, dok je tokom 2006. godine bio i "viši samostalni savetnik direktora BIA".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antić je posebno izdvojio i jedan detalj iz svoje biografije:

- Član sam Srpske napredne stranke od 2008. godine. Učestvovao sam u svim protestima i davao podršku manifestacijama SNS u Beogradu na rušenju bivšeg režima - piše između ostalog u "Napomenama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među svojim "dodatnim znanjima i veštinama" Antić, inače profesor književnosti, naveo je i: "sportske aktivnosti rekreativnog tipa. Zidarski zanat stečen radeći tokom studija, gajenje voća i proizvodnja sokova i rakija na sopstvenom imanju.

Imenovanje novih članova upravnih i nadzornih odbora niških preduzeća i ustanova biće na dnevnom redu Skupštine Grada u sredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo