Nastavnik obećao peticu svakom učeniku koji ode na izlet

A izlet čak i ne organizuje škola?!

27.9.2013.
16:12
VOYO logo

Roditelj jednog učenika šestog razreda OŠ „Đura Daničić” tvrdi da je nastavnik fizike tražio od dece da plate 2.800 dinara za izlet u Beograd, a zauzvrat će dobiti petice. S druge strane, oni koji ne idu, moraće da odgovaraju. U školi kažu da nemaju veze s izletom, ali i da su deca pogrešno shvatila nastavnika, pišu 24 sata.

Sin je došao iz škole i ispričao mi da im je nastavnik fizike ponudio da idu na izlet u Beograd. Rekao im je da je cena 2.800 dinara i da će za taj novac obići nekoliko muzeja i ići u tržni centar. Bio sam šokiran kada mi je rekao da ih je nastavnik uslovio time da će deca koja plate i koja budu išla dobiti petice, a da će ostali morati da odgovaraju - priča ovaj roditelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je odmah pozvao školu i tražio da razgovara sa direktorom.

- Juče sam bio u školi, pričao sam sa direktorom i nastavnikom fizike. Njihov odgovor je bio da deca to nisu dobro razumela. Navodno, nastavnik je rekao da će dobiti petice ona deca koja se budu lepo ponašala na izletu, jer idu u neki muzej tehnike, kao i da će tu ocenu upisati u svoju svesku i da se to neće računati. Ipak, to je petica koja košta 2.800 dinara - kaže roditelj (ime poznato redakciji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj je, kaže, prijavio i Prosvetnoj inspekciji, i ističe da to nije prvi put da nastavnici tako uslovljavaju decu.

- Najgore je što se sličan slučaj desio i nedavno kada je i nastavnik geografije ponudio deci da idu na izlet. Nije mi jasno kako nastavnici mogu samoinicijativno da organizuju izlete, a da razredni starešina i direktor nisu obavešteni - ogorčen je ovaj roditelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrad Ostojić, direktor OŠ „Đura Daničić” ističe da škola nema ništa sa organizacijom izleta jer nju organizije Društvo fizičara, čiji je član nastavnik fizike Milutin Rauš.

- Nastao je problem u komunikaciji između roditelja i nastavnika fizike koji je deci samo ponudio da idu u Beograd na stručnu ekskurziju koju organizuje Društvo fizičara. Netačno je da je nastavnik na bilo koji način uslovio decu i nema reči o tome da je rekao da će dobiti petice oni učenici koji budu išli na ekskurziju - kaže Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor škole Obrad Ostojić kaže da će učenici dobiti napismeno plan izleta i da će roditelji odlučiti da li će ih pustiti da idu. Kako kaže, datum nije preciziran i nijedno dete ne mora da ide. U Prosvetnoj inspekciji juče nismo dobili odgovor na pitanje kakva je procedura predviđena u ovakvim situacijama i šta će oni preduzeti povodom toga.

Foto: Ilustracija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo