Naša konobarica dobila četiri godine zatvora u Dubaiju zbog veštačke marihuane

I to zbog malo više od pola grama

Dajana M. (26) koja u Dubaiju radi kao konobarica i tvrdi da je iz Srbije, osuđena je na četiri godine zatvora jer je kod nje pronađeno samo 0,58 grama spajsa, poznatog kao veštačka marihuana koja je zabranjena u Emiratima, piše Blic.

Ona je nedavno uhapšena, kada je kod nje pronađena kesica spajsa koji predstavlja mešavinu biljaka koje zajedno proizvode efekat kao kanabis, pa je zovu i veštačka marihuna, i legalno se prodaje skoro svuda u Evropi.

Dajana je prvobitno bila oslobođena, ali je na žalbu tužilaštva viši sud u Dubajiu preinačio presudu na kaznu od četiri godine zatvora.

Misteriozna devojka tvrdi da je državljanka Srbije, i pismom se obratila našem predstavništvu u Emiratima, ali, kako saznajemo, nije pronađena u evidenciji srpskih državljana.

Od nadležnih u Emiratima srpski predstavnici su tražili njene podatke, pa će se još jednom proveriti kada stignu kopije njenih dokumenta. Zanimljivo je da je u dopisu koji je poslala predstavništvu Srbije izričito tražila da se ne obaveste njeni roditelji.

Povratak na Net.hr