Naprednjak optužuje policiju Vranja za ometanje izbora

Načelnik policije u Vranju zajedno sa kolegama ometao aktiviste SNS tokom izbora, tvrdi poslanik SNS Dragan Nikolić

30.4.2013.
17:03
VOYO logo

Narodni poslanik SNS Dragan Nikolić optužio je u pisanoj izjavio načelnika policije u Vranju Slađana Velinovića da je "sa još nekoliko svojih čauša" ometao aktiviste te stranke na razne načine prilikom nedeljnih izbora za Savete mesnih zajednica na pojedinim biračkim mestima u Vranju.

Naime, OK radio objavio je da su se u nedelju uveče Nikolić i Velinović posvađali a nakon čega je vranjanska policija pustila saopštenje optuživši Nikolića da je izazvao incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ovaj poslanik SNS-a tvrdi da je problem upravo u prvom čoveku policije u Vranju.

Kako prenosi radio, Nikolić je u pisanoj izjavio objavio da je policija ometala odvijanje izbora za Savete MZ na pojedinim biračkim mestima, te da je upravo to bila inicajalna kapisla da do verbalnog sukoba između njih dvojice dođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Načelnik Policijske uprave u Vranju S.V. je sa još nekoliko svojih čauša, policijskih inspektora učestvovao na izborima za Savete MZ održanim 28. aprila ove godine, tako što je na sve moguće načine ometao aktiviste SNS šalјući ih na vanredne tehničke preglede vozila, legitimišući , držeći pod opsadom tri biračka mesta u „Dostitejevoj“ školi i agitujući plasiranjem neistina protiv čelnih lјudi SNS. O svemu ovome biće obavešten ministar policije Ivica Dačić i zamenik predsednika Vlade Aleksandar Vučić – stoji u Nikolićevom saopštenju.

Policija je bila saopštila da je Nikolić sporne večeri zajedno sa pristalicama SNS zaustavio vozilo ispred zgrade PU Vranje, da bi posle "vređa" policiju i načelnika Velinovića koji nije bio u zgradi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, poslanik Nikolić kaže da je zbog slavlјeničke kolone SNS jedino bio uznemiren načelnik Policijske uprave Vranje.

- Drago mi je zbog toga. Nije mi drago što ovu odgovornu funkciju obavlјa ostrašćeni i politički svrstani načelnik i nadam se, kao i ogromna većina građana, da ćemo uskoro dobiti za načelnika PU Vranje profesionalca, politički neopredelјenog čoveka, koji će isklјučivo raditi svoj posao i nastaviti Vučićevu neselektivnu borbu protiv kriminala i korupcije – napisao je Dragan Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da policija tvrdi da oni nisu uradili ništa što bi iniciralo ovaj događaj, ali se ne pominje nigde da li su prisustvovali i ometali rad na biračkim mestima.

Kakva je situacija u Vranju, govori i to da je od 2011. zapaljeno čak 16 automobila, između ostalog i oca predsednika opština, čiji je auto dva puta paljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak je i sam Velinović pre dve godine objavio podatke prema kojima se jasno vidi da je stopa kriminala u porastu. U doprinos tome govori i činjenica da je u požaru koji je jula 2012. godine podmetnut u diskoteci Paladijum potpuno izgorelo gradsko pozorište, a 2009. je čak dignut u vazduh i jedan restoran.

Bilo je dosta napada i na poznate poslovne ljude, pa je tako spaljena i kuća tridesetogodišnjeg ugostitelja Velimira Vukoslavovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: montaža Trojka

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo