Mrtvorođenče stavili u isti sanduk sa preminulom staricom

Nesvakidašnja greška u Opštoj bolnici Pančevo

25.6.2013.
18:24
VOYO logo

U Opštoj bolnici Pančevo desio se nesvakidašnji incident kada je jedno mrtvorođenče završilo u kovčegu zajedno sa staricom koja je ranije preminula.

Cela priča je od početka imala vrlo morbidan tok. Naime, mrtva beba je pronađena slučajno. Prilikom porođaja jedne porodilje, rođen je zdrav dečak a lekari su tom prilikom pronašli i mrtav fetus deteta za koje nisu ni znali da se nalazi u porodilji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Trojka nezvanično saznaje, problem je nastao zbog toga što je dete upakovano pogrešno i spušteno tako u mrtvačnicu.

Radnici u mrtvačnici spustili su bebu na leš jedne starije pokojnice, misleći da se radi o stvarima te žene. Mrtvorođenče je tako i spakovano u kovčeg zajedno sa pokojnom ženom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kada je radnik mrtvačnice shvatio da mu prema papirima nedostaje jedan leš, shvatio je šta se desilo. Kako smo uspeli da saznamo, on je svojim autom otišao da pronađe mrtvorođenče i pronašao ga u kući pokojnice.

Naime, on je zamolio porodicu da otvore sanduk i tu su pronašli leš deteta koje je vraćeno u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, u ovoj bolnici se dešava da kada imaju veći broj mrtvih ljudi od četvoro, onda ih iznose na hladnoću ukoliko je zima, ili ih spuštaju na pod pošto je tu hladnije.

Međutim, direktor Opšte bolnice Milan Milić izjavio je za TV Pančevo da je u subotu u petak uveče, kolima Hitne pomoći dovezena žena koja je već kod kuće, pre nego što su stigli lekari, rodila mrtvo dete. Pošto je reč o blizanačkoj trudnoći, žena je, nakon dolaska u bolnicu, rodila drugo živo dete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Reč je o detetu koje nije ni bilo živo. Porođaj je bio završen i pre nego što je porodilja došla u bolnicu. To mrtvorođeno dete je odmah spušteno u mrtvačnicu u onome u čemu je bilo doneseno. Nije praksa da se dete nosi golo, tako da je bilo praktično nevidljivo, pa ga tehničar nije uočio. Mislio je da su to stvari pokojnice - kaže Milić.

Mrtvorođenu bebu je sa Ginekologije prebacio radnik obezbeđenja, jer je to uobičajena praksa noću i vikendom, pošto tada nema dežurnih u mrtvčanici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Obično, kada je nužda i kada je gužva, pokojnika spustimo na pod jer nemamo mesta. Međutim, da bi se to izbeglo, tehničar koji je radio, bebu je stavio na leš druge osobe i, greškom, kobnom, nehotično, zaista, on je prepoznao svoju grešku i odmah ju je ispravio, brzo, ali dogodilo se šta se dogodilo. Stavio je dete zajedno sa pokojnicom, misleći da su to stvari pokojnice, i grešku je uočio za nekih sat vremena, uspostavio kontakt sa tim ljudima i vratio dete - objasnio je Milić.

Iako je u pitanju tehnička greška, protiv tehničara je pokrenut disciplinski postupak kako bi se detaljno ispitale sve okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo