Mišković se tereti za tešku korupciju

Istraga se vodi zbog zloupotreba kojima je stečeno vise od 200 miliona dinara

19.12.2012.
16:00
VOYO logo

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, izjavio je da se istraga protiv vlasnika Delta holding Miroslava Miškovića i još devet lica vodi zbog teške korupcije u koju spadaju zloupotrebe kojima je stečena imovinska korist od preko 200 miliona dinara.

Radisavljević je istakao da javnost ne pravi razliku između lične imovine koju poseduje neko lice i imovine preduzeća koja su u vlasništvu pravnih i fizičkih lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- U krivičnoj prijavi i naredbi za sprovođenje istrage koja je pokrenuta protiv Miškovića, Mila Đuraškovića i ostalih osumnjičenih za izvlačenje para iz putarskih preduzeća, njima se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja po osnovu visine pribavljene imovinske koristi -rekao je Radisavljević za Novi magazin.

On je kazao da tužilaštvo vodi i nekoliko predistražnih radnji povodom spornih privatizacija kojima se bavio Savet za borbu protiv korupcije, ali i onih radnji za koje se sumnja da su dovele do uništavanja privatnih preduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prioritet su privatizacije kojima se bavio Savet za borbu protiv korupcije, međutim preispituju se i privatizacije za koje se sumnja da su dovele do uništenja privatizovanih preduzeća i kupcima poslužile za prisvajanje njihove imovine - rekao je tužilac, prenosi Novi magazin.

Radisavljević je istakao da su sporne privatizacije one koje su se završavale otpuštanjem radnika gašenjem delatnosti, ostavljanjem ogromnih nenaplativih dugova i sticanjem enormnog bogatstva za njihove vlasnike. Tužilac je dodao i da očekuje nova proširenja istrage oko poslovanja Agrobanke jer policija ispituje poslovanja još nekih preduzeća sa tom bankom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo