Miškovićevo jemstvo od 12 miliona - apsolutni rekord

Iz zatvora izlazi tek sutra

22.7.2013.
12:46
VOYO logo

Delta holding saopštio je da je danas pre podne uplaćeno jemstvo za puštanje predsednika te kompanje Miroslava Miškovića iz pritvora, u visini od 12 miliona evra u dinarskoj protivrednosti, prenosi "24sata".

Vlasnik "Delta holdinga", koji je u pritvoru oko sedam meseci, neće biti pušten do kraja dana, već će iz Centralnog zatvora izaći sutra iz administrativnih razloga, saznaje B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim jemstva, Mišković je morao da preda pasoš. Svakog prvog u mesecu je dužan da se javi u policijskoj stanici na Savskom vencu.

Moraće da sačeka

Miškovićev zastupnik Zdenko Tomanović rekao je da su advokati u 10 časova doneli dokaz o transferu novca i Miškovićev pasoš, kao i da mu nije jasno zašto se odugovlači sa puštanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je saopšteno iz suda, dokaz je donet, ali će sud sačekati da dobije zvaničan izveštaj, odnosno izvod od banke da je novac uplaćen na račun suda, nakon čega će preduzeti ostale zakonske radnje, a shodno rešenju kojim je određeno jemstvo.

Odluku o tome donosi predsednik sudskog veća, a ne krivično veće. Procedura puštanja na slobodu trajaće do sutra a pored administrativnih stavki koje treba da učini Specnijalni sud kao i Centralni zatvor uključuje i lekarski pregled kome će Mišković pre nego što bude izašao iz zatvora biti podvrgnut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi rekord u istoriji srpskog pravosuđa

To je najveće jemstvo koje je ikada do sada odredilo srpsko pravosuđe. Radi se o čak 12 puta većem iznosu nego što je uplatio dosadašnji rekorder, nekadašnji predsednik FSS Zvezdan Terzić od milion evra.

Rekordno jemstvo 19. jula je odredilo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu, nekoliko dana nakon što je odlukom suda Miškoviću pritvor produžen za još 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miškoviću je poslednji put produžen pritvor za još mesec dana, jer je vanraspravno veće Specijalnog suda zaključilo da je on vlasnik brojnih preduzeća u svetu koja bi mogao da iskoristi za bekstvo.

Međutim Apelacioni sud u Beogradu je u svojoj odluci da poništi rešenje Specijalnog suda o odbijanju jemstva naveo da treba razmotriti da li bi, osim pritvora, druge mere za obezbeđenje da se okrivljeni odaziva na pozive suda bile adekvatne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalni sud je tako u svom obrazloženju da Miškoviću određuje jemstvo do 12 miliona evra naveo da su se, nakon što je optužnica protiv njega postala pravosnažna, stekli uslovi da se prihvate druge mere osim klasičnog pritvora. Mišković je u pritvoru od 12. decembra.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu odredilo je 19. jula jemstvo od 12 miliona evra za Miroslava Miškovića, koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja i utaju poreza u putarskim preduzećima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo