Mileševska eparhija gradi hotel sa 4 zvezdice

Projekat vredan oko 16 miliona evra

3.12.2012.
21:04
VOYO logo

Mileševska eparhija izgradiće hotel sa četiri zvezdice u Pribojskoj Banji nakon što su joj vraćeni određeni posedi u tom mestu, saopštila je Eparhija.

Posle vraćanja dva izvora lekovite vode iznad porte manastira Sveti Nikola u Pribojskoj Banji, nedavnog vraćanja u vlasništvo 35 hektara građevinskog zemljišta i šume, te rehabilitacionog centra sa 103 kreveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mileševska eparhija je saopštila da je povela aktivnosti za izgradnju hotela sa četiri zvezdice i pratećih objekata koji će značiti kompletiranje ponude banjskog lecilišta.

- Po projektu CIP, čija je ukupna vrednost oko 16 miliona evra, u Banji će se graditi hotel sa četiri zvezdice u kojem bi trebalo da bude zaposleno 350 ljudi, od lekara, fizioterapeuta, medicinskih sestara do radnika u pratećim službama - rekao je novinarima vladika Filaret, episkop mileševski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Imamo ponude dvojice biznismena - Grka sa Kipra i jedne ruske kompanije, a razmatra se i mogućnost da crkva sama gradi pomenute objekte. Naravno, u toj varijanti računamo da sredstva obezbedimo iz više izvora - dodao je on.

Vladika je dodao da se na manastirskom zemljištu nalaze brojni stambeni objekti, škola, putevi i deo barske pruge pa je Eparhija iz Direkcije za restituciju dobila uveravanja da će za te parcele dobiti naknadu - u novcu i gradjevinskom materijalu, prenosi Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta naknada, kao i veoma kvalitetna gradja iz 900 hektara vraćene šume u kompleksu Ožalj, mogu da budu početni kapital za gradnju hotela ili ulog crkve u partnerskom odnosu sa potencijalnim investitorom, rekao je vladika Filaret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo