Mandela operisan od kamena u bubregu

Heroj sveta oporavlja se u Pretoriji

16.12.2012.
1:22
VOYO logo

Južnoafrička vlada je saopštila da se bolesni Nelson Mandela, ikona borbe protiv aparthejda, operisan je juče od kamena u bubregu u bolnici kod Pretorije.

Pre toga, vlada je kritikovana da navodi javnost na pogrešne zaključke u vezi sa mestom lečenja bivšeg predsednika Južne Afrike - pre toga, u doba aparthejda, višedecenijskog političkog zatvorenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je vlada saopštila popodne, lekari su pre operacije kamena u bubregu prvo želeli da se 94-godišnji Mandela oporavi od infekcije pluća, koju je takođe imao.

Vlada je svojevremeno saopštila da je Mandela dospeo u bolnicu radi medicinskih ispitivanja, a zatim je navela da on pati od infekcije pluća, koju je imao i 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar odbrane Južne Afrike je prošlog ponedeljka rekao da je posetio Mandelu u Prvoj vojnoj bolnici, gde se on lečio i ranije.

Onda su novinari počeli da pišu kako Mandele tamo nema, a portparol predsednika države Džejkoba Zume odbio je da se izjasni u vezi sa tim tvrdnjama. S obzirom na to, javile su se kritike kako vlada nije bila iskrena sa novinarima u vezi sa njegovom hospitalizacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo