Mali Ugar stupio u kontakt sa svedokom ubistva

Policija traga za sinom ubijenog bosa zemunskog klana

24.5.2013.
18:44
VOYO logo

Beogradska policija podigla se na noge i pokušava da uđe u trag odbeglom Milanu Ugarkoviću (30) zvanom Mali Ugar, osumnjičenom za ubistvo Jovice Jankovića (33) u Zemunu, nakon operativnih saznanja da je navodno stupio u kontakt i pokušao da se sretne sa svedokom u istrazi ubistva, saznaje Alo.

Ugarković, inače sin pokojnog Dragana Ugarkovića (35), jednog od vođa stare zemunske garde, nakon zločina je pobegao iz zemlje i spekulisalo se da je otišao u Crnu Goru, ali se sumnja da se prošle nedelje vratio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janković je 22. marta nađen mrtav u svom stanu u Batajnici, sa pištoljem pored ruke i ustrelnom ranom u ustima, zbog čega se u početku sumnjalo da je reč o samoubistvu. Obdukcija i analize barutnih čestica ubrzo su pokazale da je ubijen, i to hicem u desno oko. Ugarkovićeva porodica mu je čak dala i čitulju, a Mali Ugar je u to vreme već bio van zemlje.

- Čim je identifikovan, raspisana je potraga za njim. Žrtva je malo pre ubistva izašla iz zatvora i za sada kao motiv istražujemo njihove neraščišćene odnose u poslovima sa narkoticima. Postojala su saznanja da se Ugar sklonio u Crnu Goru, ali smo nedavno saznali za pozive jednom od svedoka u istrazi o zločinu. Čoveku smo pružili zaštitu i na sve načine pokušavamo da lociramo osumnjičenog, pošto verujemo da je izuzetno opasan, s obzirom na njegovu prošlost - kaže izvor ovog lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo ubistvo sa 15

Odbegli Ugarković imao je svega 15 godina kada je osuđen zbog ubistva Džemaila Demirovića, 1998. godine. Već 2001. pobegao je iz vaspitno-popravnog doma u Kruševcu, posle čega je počinio više krivičnih dela. Zbog razbojništava, nanošenja teških telesnih povreda, nošenja oružja, napada na policajca, ali i dvostrukog ubistva, uhapšen je 2002.

Naime, Ugarković je osumnjičen za ubistvo Nenada Starčevića i Predraga Dimića 27. maja 2002. godine, ali je oslobođen optužbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov otac Dragan Ugarković Ugar ubijen je u do danas nerasvetljenoj sačekuši u novembru 1999. godine u Novom Beogradu, a ubica mu je ispalio više od deset hitaca iz “kalašnjikova” u glavu i grudi dok je sedeo za volanom svog “golfa 2”.

Štampa je u to vreme pisala da je ubijen poslednji bos zemunskog klana, koji je na njegovo čelo stao nakon smrti Radeta Ćaldovića Ćente. Zbog Ugarovog ubistva privođen je Jovan Guzijan Cuner (40), koji je i sam likvidiran u oktobru 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Novosti

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo