Luka Bojović biće izručen Srbiji

Španija odbila žalbe Bojovićevih advokata

6.5.2013.
5:05
VOYO logo

Krivično veće Višeg suda u Madridu odlučilo je da španski pritvorenik, pripadnik Zemunskog klana Luka Bojović, bude izručen Srbiji, prenosi dnevni list “Danas”.

Sudije Angela Muriljo (predsednica i izvestiteljka), Tereza Palacios i Huan Francisko Martel odlučili su da se Bojović izruči Srbiji da bi mu se sudilo za ubistva Dejana Živančevića, Branka Jevtovića Jorge i Milutina Jovičića, počinjena 2004. u Beogradu, kao i zbog pripadništva organizovanoj kriminalnoj grupi, piše "Danas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom delu odluke sud konstatuje da je Bojović u Srbiji trebalo da 2010. godine bude upućen na izdržavanje kazne zatvora i da bi njegovo izručenje Srbiji bilo opravdano „ s obzirom na prirodu i ozbiljnost zločina koji mu se pripisuju“.

Bojovićeva odbrana tokom suđenja u Španiji je tvrdila da je suđenje u Srbiji održano u odsustvu njegovog klijenta, smatrajući da bi se suđenje trebalo ponoviti. Sudsko veće je imajući u vidu ozbiljne optužbe, bez ijednog konkretnog dokaza da Bojović u njih nije umešan, odbacilo bez daljeg komentara sve zahteve Bojovićeve odbrane, piše u odluci suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, na poslednjem ročištu koje je pred sudom u Madridu održano februara ove godine Luka Bojović se oštro usprotivio zahtevu za ekstradiciju, zahtevajući da odluka bude odložena, jer smatra da bi njegova prava pred srpskim sudom bila ugrožena i da mu je život u opasnosti. Njegov zahtev je sudsko veće odbacilo i 30. aprila donelo konačnu odluku, da Luka Bojović bude izručen Srbiji.

Odluka španskog suda o izručenju Luke Bojovića Srbiji dolazi samo nekoliko dana nakon mafijaške likvidacije njegovog brata Nikole Bojovića u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Bojović je u februaru prošle godine uhapšen u Valensiji, u Španiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo