Luka Bojović planira da osveti brata

Spremio spisak za likvidacije

23.11.2013.
23:02
VOYO logo

Luka Bojović (42), vođa novog zemunskog klana, navodno je pripremio iz zatvora u Španiji plan likvidacije osumnjičenih za ubistvo njegovog brata Nikole (39) i za to je ubicama ponudio 400.000 evra, piše "Blic".

Na Bojovićevom spisku za likvidaciju su crnogorski državljanin Slobodan Šaranović (74), osumnjičen da je iz osvete naručio ubistvo Nikole Bojovića, Ratko Koljenšić (36), Miloš Delibašić (29), kao i osumnjičeni ubica Saša Cvetanovića - Pitbul (32) iz Vranja. Ova četvorka je trenutno u ekstradicionom u pritvoru u Spužu, a njihovo ubistvo navodno je planirano kada budu izručeni Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičena četvorka, tvrde njihovi prijatelji, „svesni su da neće izvući živu glavu iz beogradskog Centralnog zatvora”, zbog čega i pokušavaju da izdejstvuju da im se sudi u Crnoj Gori.

- Oni se mnogo sigurnije osećaju u zatvoru u Spužu. Dosad nije zabeležen nijedan incident, niti ima bilo kakvih informacija koje bi ukazale da se sprema napad na njih dok su u Crnoj Gori -, navodi sagovornik “Blica” iz spuškog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvetanović je, nastavlja izvor "Blica", pre mesec dana, dok je šetao zatvorskim krugom, poliven vrelim uljem ili vodom sa prozora jedne od zatvorskih soba. Ali, prošao je bez težih povreda.

Najstrože čuvani stanar zatvora u Spužu je Nikšićanin Veselin Pantović (34), koji je uhapšen 13. juna u Baru pod sumnjom da je pripremao ubistvo vođe najjačeg barskog kriminalnog klana Luke Đurovića (34), koji je u septembru poginuo u saobraćajnom udesu kod Kotora. Kod Pantovića je tada pronađena fotografija Đurovića, inače nekada najbližeg saradnika Luke Bojovića. Iako su u Pantovićevoj vespi pronađene dve eksplozivne naprave i oružje sa prigušivačem, nije priznao da je plaćeni ubica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Na ćeliji Pantovića su dva-tri katanca, hranu mu donosi zatvorsko obezbeđenje. Kada izađe iz sobe čuva ga po pet-šest naoružanih zatvorskih službenika. Sam je u ćeliji, pod kamerama i nije mu omogućen kontakt s ostalim osuđenicima -, ispričao je sagovornik "Blica" iz Spuža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo