Leskovac: Dečak pljačkao 136 puta (VIDEO)

Roditelji tvrde da trinaestogodišnjak nije kriv

25.9.2013.
20:11
VOYO logo

Roditelji dečaka iz Leskovca koji je u poslednje dve i po godine opljačkao 136 prodavnica i radnji negiraju da je njihov sin to učinio. Oni traže pomoć države, objavio je B92.

Budući da dečak P.V. ima 13 godina, u policiji, Centru za socijalni rad i sudu tvrde da su na vreme uradili što je u njihovoj nadležnosti i da mlađi od 14 godina ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac maloletnika koji se sumnjiči za rekordni broj krađa, Novica Veselović, negira da je njegov sin počinio toliko krivičnih dela. On objašnjava da sa suprugom i petoro dece ne bi živeo u jednoj sobi da je dečak pokrao sve što mu se pripisuje. On za krađe koje je počinio njegov sin optužuje loše društvo.

Komšije smatraju da su loši prijatelji i siromaštvo glavni uzroci krađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava u Leskovcu protiv maloletnog dečaka do sada je podnela 136 prijava, a samo tokom jednog vikenda tri puta je hvatan dok je krao. Portparol policijske uprave Boban Zdravković kaže da je policija uradila sve po zakonu i da nema velika ovlašćenja u slučajevima sa maloletnicima.

Centar za socijalni rad tražio je da se dečak smesti u Zavod za vaspitanje dece i omladine u Beogradu, ali su u toj ustanovi prebukirani. Službenik centra Predrag Momčilović podseća da je i od suda zatražena pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u Osnovnom sudu kažu da nisu nadležni oni već Viši sud, a u Višem sudu tvrde da nisu ništa dobili od Osnovnog suda.

U međuvremenu, leskovačka policija je saopštila da je uhapšen saučesnik 13-godišnjeg P.V. koji ima 19 godina i čiji su inicijali B.S. Sumnja se da je on sa P.V. opljačkao šest trgovinskih radnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/4Wl8k8qz3WA

Foto ilustracija: Internet

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo