Jelen lopatar ubio gazdu kod Velikog Gradišta

Smatrao je da je jelen bezopasan

23.12.2013.
16:21
VOYO logo

Tomislav Vasić (75) nastradao je kada ga je rogovima usmrtio jelen lopatar o kojem se godinama brinuo na svom imanju u Sirakovu kod Velikog Gradišta.

Nesreća se dogodila 18. decembra, u večernjim satima na Vasićevom ranču, a telo čoveka pronašao je njegov unuk koji je odmah pozvao policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analizom krvi na rogovima utvrđeno je da je ona Vasićeva.

"Obudkcijom je utvrđeno da je Vasiću jelen rogovima naneo teške povrede grudnog koša i vrata, opasne po život, od kojih je on umro na licu mesta", saznaju "Naše novine" iz istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, jelen ubica težak je oko 350 kilograma i na glavi ima jake rogove, koji u trenutku agresije mogu biti smrtonosni, kao što se ispostavilo u ovom slučaju.

Nastradali Vasić je na svom imanju godinama brinuo o tri srne i srndaću, poreklom iz Mađarske, kao i o jelenu lopataru, kog je nabavio dok je još bio mali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meštani pretpostavljaju da je on bio agresivan, jer se to događa ako se odgaja sam, bez društva ženke.

"Upozoravali smo Tomislava da vodi računa, ali nam je on govorio da je jelen bezopasan i da mu jede iz ruke", rekli su meštani Sirakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako se desila tragedija , sa "Ranča" se neprestano čuje rika jelena, pa meštani pretpostavljaju da on tako doziva gazdu, jer nije svestan da ga je usmrtio, pišu "Naše novine".

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo