I bi papa na Twitter-u (FOTO)

Za samo 24 sata skupio pola miliona pratilaca

4.12.2012.
19:59
VOYO logo

Profil pape Benedikta XVI na društvenoj mreži Twitter, za samo 24 sata otkako je otvoren, privukao je više od pola miliona ljudi.

Samo engleska verzija naloga @pontifex ima više od 400.000 pratilaca, a trenutno postoji osam verzija - engleska, španska, italijanska, francuska, nemačka, poljska i arapska, koje prati više od 500.000 ljudi širom sveta, javila je agencija France press.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne čudi me da je zainteresovanost tako velika - rekao je portparol Vatikana Federiko Lombardi, ističući da otvaranje naloga na društvenim mrežama pokazuje da "papa i njegovi saradnici mogu da ispune očekivanja", prenosi Tanjug. Lombardi je naglasio da papa shvata koliki potencijal imaju društvene mreže, ali da će, budući da je "u godinama", ovaj vid komunikacije ipak koristiti "drugačije od omladine".

Vatikan je u ponedeljak objavio da će 85. godišnji papa prvi "tvit" postaviti 12. decembra, a da će se njegovo prvo oglašavanje ovim putem ticati pitanja koja su mu upućena u vezi sa verskom problematikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalni Vatikan je u nastojanju da Rimokatoličku crkvu približi mlađoj populaciji prošle godine pokrenuo informativni portal news.va.

Vatikan, pored toga, pokreće i aplikaciju za tzv. pametne mobilne telefone (The Pope App), koja će korisnicima omogućiti da prate mise koje papa drži i događaje na kojima učestvuje u realnom vremenu, kao i da zavire u "zabranjene" delove Vatikana uz pomoć veb-kamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo