Hapšenja zbog šverca kokaina u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Holandiji

Domaća policija privela Hadži Zorana Jovanovića, zvanog “Zigi“ i “Tebra“, i Aleksandra Desnicu

30.5.2013.
11:43
VOYO logo

U međunarodnoj policijskoj akciji, u Srbiji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Holandiji, uhapšeno je više osoba zbog šverca kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, pripadnici UKP-SBPOK-Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja narkotika u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, kao i policijama i tužilaštvima iz više zemalja, a u okviru koordinirane međunarodne akcije, uhapsili su više lica i izvršili pretrese na više lokacija, navodi B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Srbiji su uhapšene dve osobe: Hadži Zoran Jovanović, zvani “Zigi“ i “Tebra“, i Aleksandra Desnica. Pri tom je u Srbiji na pet lokacija izvršeno pretresanje stana i drugih objekata, a vezano za obezbeđivanje dokaza za krivični postupak protiv ove grupe.

Ne teritoriji Republike Srpske, a u saradnji sa Tužilaštvom BiH, istovremeno su izvršeni pretresi na sedam lokacija, a u vezi sa prikupljanjem dokaza protiv više uhapšenih članova ove organizovane kriminalne grupe. Na teritoriji Crne Gore uhapšen je Mirsad Halilović i izvršeni su pretresi njegovog stana i drugih prostorija. Na području Hrvatske izvršeno je istovremeno pretresanje više lokacija, a radi obezbeđivanja materijalnih dokaza vezanih za ovu organizovanu kriminalnu grupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polja u Belgiji

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, ova organizovana kriminalna grupa bavila se krijumčarenjem kokaina iz zemalja Latinske Amerike u zemlje Zapadne Evrope, u dužem vremenskom periodu. Pripadnici ove grupe svoju aktivnost su pre svega usmeravali na teritorije zemalja Zapadne Evrope, posebno Holandiju, Belgiju, Nemačku i Španiju, navode iz MUP-a.

U okviru sprovođenja ove akcije, a kao rezultat saradnje srpske i belgijske policije, u Belgiji su otkrivene četiri plantaže marihuane i zaplenjeno je 1.500 stabljika ove biljke, kao i veće količine kokaina. U akciji je zaplenjeno i preko milion evra. Naime, ova kriminalna grupa tereti se i za preprodaju 15 kilograma kokaina u Holandiji dana 1.11.2012. godine, kada su uhapšene dve osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizator ove kriminalne grupe Hadži Zoran Jovanović je od ranije poznat policiji, a bio je hapšen u Belgiji 2007. godine prilikom pokušaja krijumčarenja 200 kilograma kokaina preko luke u Antverpenu, zajedno sa još nekoliko osoba. Jovanović je tada bio označen kao organizator krijumčarenja kokaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo