Gurnula čoveka pod voz jer misli da je to ”kul”

Počinila ubistvo zato što mrzi muslimane

Amerikanka optužena da je pre četiri dana gurnula čoveka pod voz na stanici metroa kazala je policiji da je to učinila zato što je “mislila da bi to bilo kul“, prenosi Beta.

Ona je rekla da je to učinila pošto krivi muslimane za terorističke napade 11. septembra.

Erika Menendez (31) optužena je u subotu uveče za ubistvo kao zločin iz mržnje, pošto je policiji rekla da je spontano gurnula Sunanda Sena.

Žena se na ročištu u sudu u Kvinsu toliko smejala da je sudija Gia Moris naložila njenom advokatu da je smiri. Advokat Ditrih Eperson kazao je da se Erika Menendez isto tako ponašala kada je s njom razgovarao nasamo, kao i da njegova klijentkinja ne misli da je suđenje smešno.

Nakon čitanja optužnice, sudija je odlučila da će žena ostati u pritvoru uz kauciju, kao i da će proći mentalni pregled. Naredno ročište zakazano je za 14. januar.

Tužilaštvo je saopštilo da je Erika Menendez gurnula pod voz 46-godišnjeg imigranta iz Indije jer krivi “muslimane, hinduse i Egipćane” za terorističke napade od 11. septembra 2001.

(Erika Menedez)

Gurnula sam muslimana pod voz, jer mrzim hinduse i muslimane. Još od 2001. godine kada su srušili kule bliznakinje, borim se protiv njih“, rekla je Menendezova policiji.

Ukoliko bude osuđena, preti joj kazna od 25 godina zatvora do doživotne robije.

(Sunando Sen)

Žrtva Sunando Sen rođen je u Indiji, a živeo je u Kvinsu u Njujorku, gde je držao štampariju.

Incident se dogodio u četvrtak uveče, na jednoj od stanica na liniji broj sedam u Kvinsu.

Prema svedocima, Menendezova je, pričajući sama sa sobom dok je hodala platformom na stanici metroa, iznenada gurnula Sena pod voz koji je nailazio. Sen joj je bio okrenut leđima i nije je primetio.

Senova smrt podsetila je na pogibiju muskarca, koji je 3. decembra takođe gurnut na šine, tokom tuče sa drugim muškarcem na stanici metroa na Menhetnu. Napadač je proglašen krivim za ubistvo.

List Njujork post objavio je na naslovnoj strani fotografiju čoveka na šinama samo nekoliko sekundi pre nego što ga je udario voz. Fotografija je izazvala kritike u javnosti, pored ostalog i zato jer žrtvi niko nije pomogao.

Njujorški metro svakodnevno koristi nekoliko miliona ljudi, ali su incidenti ovog tipa retki. Pre događaja od 3. decembra, nešto slično dogodilo se 2010, ali je žena koju je voz udario preživela.

Povratak na Net.hr