Dušan Petrović osniva stranku Zapadna Srbija?

Napušta DS i ide na Zapad

Bivši visoki funkcioner Demokratske stranke Dušan Petrović osnovaće stranku, najavljuje nekoliko beogradskih listova, a Blic navodi da će se stranka zvati Zapadna Srbija i da je Petrović već spremio i program stranke i da će osnovati poslanički klub, prenosi Tanjug.

Petrović je u intervjuu Kuriru rekao da će obavestiti javnost čim donese bilo kakvu odluku i da je na sednici Glavnog odbora DS već nekoliko poslanika podržalo njegovu ideju.

Informer piše da će Petrović čim ga Glavni odbor DS isključi zbog toga što neće da podnese ostavku na poslaničku funkciju osnovati svoju partiju i da već sprema njene odbore.

Petrović tom listu nije ni potvrdio, ni porekao da osniva stranku, ali je izrazio uverenje da će kako vreme bude prolazilo politika koju on zastupa o centralnoj Srbiji ravnopravnoj sa Beogradom i Vojvodinom nailaziti na sve veću podršku.

Petrović je novinarima u parlamentu juče rekao da ne razmišlja o tome da formira svoju stranku, da neće napustiti poslanički klub i da neće vratiti mandat, a da u odluke stranačkih organa neće da ulazi, kao što neće da komentariše ni mogućnost da bude isključen iz DS.

Povratak na Net.hr