DS / traži veća prava kod nužne odbrane

Odreagovali na slučaj Saška Bogeskog

7.6.2013.
18:25
VOYO logo

Demokratska stranka će podneti amandman na Krivični zakonik u vezi s pitanjem nužne odbrane, kako bi prava građana bila proširena, najavio je šef resora Demorkatske stranke za pravosuđe Vladimir Todorić.

Todorić je, na stranačkoj konferenciji za novinare, rekao da će DS podneti amandnam na Krivični zakonik "u smislu proširivanja prava građana na odbrani svog prebivališta, kuće i porodice", prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, iako je 2.600, od ukupno 8.000 advokata koji brane optužene po službenoj dužnosti, tužilo državu zbog neisplaćenih zarada oko dve milijarde dinara, i koji odbijaju da preuzmu odbranu, to "ne sprečava pravosuđe da strankama naplaćuje ogromne takse".

- Pravosuđe donosi sramne presude, kao što su presude otporašima Nebojši Sokoloviću i Momčilu Veljkoviću, koje je 2000. godine pretukao Marko Milošević, što je i utvrđeno, a čiji je slučaj apsolutno zastareo. Oni su na kraju osuđeni da plate 822.000 dinara zbog toga što je slučaj zastareo i to je potupni apusrd - rekao je Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da je apsurd i to što se "puštaju huligani i kriminalci na ulice, a ljudi koji su branili svoj dom od provalnika i narkomana bivaju stavljenu u pritvor".

Todorić je rekao da je stvorena sprega tužilaštva, bezbednosnih službi i tabloida, i u prilog toga naveo da su "neki tabloidi u današnjim izdanjima objavili vest da će danas biti uhapšeni pripadnici tzv. građevinske mafije u Novom Sadu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ukoliko nisu dobili dojavu iz tužilaštva da se to sprema, nisu mogli da znaju. To se nije dešavalo 15 godina i vreme je da se međunarodne institucije pozabave ovim pitanjem, jer je očigleno da vlada zloupotrebljava podršku međunarodnih krugova za briselski sporazum za obračun sa opozicijom - zaključio je Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo