DRUGI PIŠU: Sram te bilo, „junačino“!

Plava uniforma pokriće za nasilništvo

U dnevnom listu Kurir osvanuo je komentar novinarke Nataše Stojanović na ponašanje policajca iz Pančeva na službenoj dužnosti.

Komentar prenosimo u celini:

Svaki normalan građanin Srbije zgrožen je okrutnim postupkom Bojana S., policajca iz Pančeva, koji je svom snagom šutnuo u glavu Dragana A. dok je, uhapšen, ležao na zemlji. Besno i s leđa, radnik MUP pokazao je koliko je silan nad nemoćnim i savladanim čovekom.

I ko zna koliko bi ga još puta šutnuo da ga časne kolege oko njega nisu u tome sprečile. Da vas podsetim, Dragan je onaj čovek koji je naoružan puškom zahtevao da ga gradonačelnik Pančeva ili njegov zamenik prime na razgovor i pomognu mu da nađe posao koji godinama traži. Ovaj socijalni slučaj očigledno je od muke psihički puk‘o, ali je policajac koji ga je šutnuo puk‘o još više. Ono što je on uradio priliči nekom bahatom huliganu, a ne radniku MUP Srbije.

Ne znam samo da li je dotični očekivao da na kraju svog sramnog postupka dobije aplauz i povike „ Bravo, heroju! Tako se čuva narod!“, ali sigurno znam šta je zaslužio. Jedno veliko: „Sram te bilo. Je l‘ te narod za to plaća, junačino? Nije ti država (čitaj, narod) kupila te cipele da ih jače šutiraš, nego da budeš potpuno opremljen kad u ime te države i naroda juriš i boriš se protiv onih koji šutiraju, kradu, ubijaju…“

Posle ovoga bi i ministar i direktor policije morali da reaguju. Bojanu i njemu sličnima mora biti stavljeno do znanja da ni on, niti bilo koji policijski službenik, nemaju pravo da svoje frustracije i bahatost ispoljavaju krijući se iza državne institucije. Nekoliko puta su mu gledali kroz prste i evo dokle je to stiglo. Ako mu i sad daju oprost grehova, dali su mu priliku da sledeći put uradi nešto još gore. Bojan mora da bude suspendovan. Jer… Ili jesi ili nisi. Častan i pošten. Ako nisi, onda nemaš šta da tražiš u MUP.”

Povratak na Net.hr