Direktor GAK Narodni front priznao krivicu lekara za smrt deteta

Blizanci od kojih je jedno umrlo greškom lekara bili su dobro kada je trudnica primljena u kliniku

30.7.2013.
19:47
VOYO logo

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja danas je ušla u GAK "Narodni Front" kako bi utvrdila da li je bilo propusta u praćenja blizanačke trudnoće, kada je jedna beba umrla a druga rođena u teškom stanju, rekao je Tanjugu direktor GAK "Narodni Front" Dušan Stanojević a prenosi Blic.

- Zatečen sam onim što se desilo. Bebe su u petak, kada je žena primljena na kliniku, bile dobro - naglasio je Stanojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da je žena zadržana na klinici, da je za ponedeljak zakazan carski rez, ali da se nešto desilo tokom vikenda što dežurni lekari nisu prepoznali.

- Ona je bila pod nadzorom, praćena je tokom vikenda. Kada je u ponedeljak urađen carski rez jedna beba je bila mrtva, a druga je bila loše - rekao je direktor "Narodnog fronta" i dodao da je druga beba sada dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je objasnio da je žena bila u 37. nedelji trudnoće, a da su na pregledu u petak bebe imale po 3.800 grama.

- Beba je umrla u trudnoći, ali to nas ne opravdava. Morali su lekari da prepoznaju da je plod ugrožen i da se uradi carski rez tokom vikenda - naglasio je Stanojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ko je napravio propust, kako kaže, znaće više sutra kada detaljno bude pregledao dokumentaciju i utvrdio koji su pregledi rađeni ženi tokom vikenda.

Foto: Novosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo