Čumetova žena otkrila ko je sve pretio Jorgi

Ivana Tulović je u jednom trenutku udaljena iz sudnice zbog žučne rasprave

Surpuga svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta Ivana Tulović posvedočila je danas pred Specijalnim sudom da su prijatelji udovice Željka Ražnatovića Arkana nakon njegovog ubistva 2000. godine, pretili smrću njenom tadašnjem nevenčanom suprugu Branku Jevtoviću Jorgi ubijenom 27. oktobra 2004. godine.

Svedočeći na suđenju odbeglom Luki Bojoviću koji se sa još nekoliko pripadnika “zemunskog klana” tereti za ubistvo Jorge ona je ispričala da su Jevtoviću pretili ne samo Bojović već i Borislav Pelević, Dragiša Binić i Milorad Ulemek, kao i Lidija Ocokoljić.

Tulovićeva , koja se danas ipak nije privođena već se sama pojavila u Okružnom zatvoru gde je suđenje održano, ispričala je da je njen tadašnji suprug potraživao četiri miliona maraka od Arkanove udovice Svetlane Ražnatović u vezi sa transferom fubalera “Obilića” u Tursku Nikole Lazetića.

Ona je rekla da se Jorga dogovorio sa Ražnatovićem da od njegove prodaje fudbalera Nikole Lazetića, koga je doveo iz Vojvodine u Obilić, dobije pola novca.

Jevtović, kako je ispričala od toga nije dobio ni dinara, pa je počeo da zove njegovu udovicu ali su se umesto nje na telefon javljali Ulemek, Binić, Pelević, Ocokoljićeva (Ražnatovićekina sestra) i Bojović. Surpuga svedoka saradnika je zbog rasprave i oštrih reči koje je razmenila sa Bojovićevim braniocem Borivojem Borovićem kažnjena sa 100.000 dinara i udaljena je iz sudnice.

Osim Bojovića u ovom procesu optuženi su i Vladimir Milisavljević Budala, Miloš Simović i Sretko Kalinić. Oni se terete osim za ubistvo Jeftovića i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živancević i Milutin Jovičić.

Bojović i Milisavljević su posle višegodišnjeg bekstva uhapšeni prošle godine u februaru u Valensiji i od tada su u ekstradicionom pritvoru u Španiji gde čekaju ekstradiciju Srbiji koja će se međutim dogoditi tek nakon okončanja postupka koji se protiv njih vodi u Madridu.

Na optuženickog klupi nalaze se samo Kalinić i Simović, a suđenje se iz bezbednosnih razloga održava u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora. Na početku suđenja u oktobru 2011. godine, Kalinić je priznao krivicu za ubistvo Jeftovića i povezao Bojovića sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, Luka Bojović je u martu 2003. godine nakon ubistva Dušana Spasojevića preuzeo rukovodenje “zemunskim klanom”. Kako se navodi u optužnici, Bojović je odbeglim “zemuncima” pomagao pri skrivanju, obezbedivao im novac, lažna dokumenta i mesta stanovanja, a oni su zauzvrat izvršavali njegove naloge, medu kojima je i niz ubistava, prenosi Tanjug.

Milisavljević je u odsustvu osuden na 35 godina zatvora zbog ucešca u ubistvu premijera Zorana Đindica, dok je za krivicna dela koja je izvršio kao pripadnik “zemunskog klana” dobio 40 godina zatvora.

Osim ove optužnice, Bojović je pravosnažno osuden na 15 meseci zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanih isprava.
Njegov rođeni brat Nikola, koji zvanično nije imao veze sa kriminalom, ubijen je 29. aprila u centru Beograda.

Povratak na Net.hr