Čeda ne veruje u Vučićevu borbu protiv korupcije

Lider LDP-a smatra da se vicepremijer "igra Šešelja"

17.12.2012.
22:06
VOYO logo

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je večeras u Subotici da se nova vlast u Srbiji ne bori protiv korupcije već se sve svelo na frazu "drž'te lopove".

Čeda tvrdi da je predsednik SNS i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić "Šešelj Srbije danas" i da mu je "dozvoljeno da optužuje, kleveće i intrigari, a da pritom nikome za tako nešto ne polaže račune".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dok se Vučić zahvaljuje Koštunici, a hapsi Miškovića zbog privatizacije u vreme Koštuničine vlade ili zbog njegovog navodnog poslovnog partnerstva sa Šarićem, kojem je Koštunica dao državljanstvo u Srbiji, napravivši od njega poslovnog čoveka, a ne narko-dilera, ja u ovu borbu protiv korupcije ne verujem - rekao je Jovanović na koktelu povodom završetka poslovne godine kompanije "Agroposlovi", koju vodi njegova supruga Jelena Jovanović.

Osvrćući se na hapšenje Miroslava Miškovića, lider LDP je novinarima kazao da "nema borbe protiv korupcije dok ostajemo bez odgovora na pitanje 'a gde je tu korupcija'"?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mišković je uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja u svojoj firmi tri dana pre nego što je Skupština usvojila zakon kojim je to krivično delo ukinuto. Mene interesuje ko je Miškoviću omogućio povlašćeni status u Srbiji, ko je iza njega stajao i ko je u partnerstvu s njim video korist za sebe - rekao je Jovanović.

On smatra da borba protiv korupcije podrazumeva neprikosnovenost suda, nezavisnost tužilaštva, efikasne i jasne zakone, a da "mi ništa od toga nismo dobili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dobili smo opsesiju jednog čoveka u siromašnoj i poniženoj zemlji, među obespravljenim ljudima koji su željni pravde. Meni je žao što se jedna prilika koja je stvorena na takav način troši, jer neće biti lako vratiti poverenje ljudi kada se društvo suoči sa onim što već sada postaje očigledno - ne bore se oni protiv korupcije, već se svelo na onu frazu "Drž'te lopove" - kazao je Jovanović.

Lider LDP je naglasio da je politička obaveza Aleksandra Vučića da kaže ko je bio na platnom spisku Miškovića, ali sumnja da će on to učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Moguće je skinuti Šešeljev bedž, ali ne i posledice dvadesetogodišnje bliskosti sa Še��eljem. Bili su kao sijamski blizanci, a on je Šešelj Srbije danas. Zato mu je dozvoljeno da optužuje, kleveće i intrigari, a da pritom nikome za tako nešto ne polaže račune - rekao je Jovanović.

On je napomenuo da nema obavezu da bude "advokat" Miroslava Miškovića, a da vladajuća većina postupcima pokazuje da se "radi o političkoj kampanji jednog čoveka i jedne stranke koji u osiromašenoj i uništenoj Srbiji vide šanse za sebe, optužujući Miškovića za sve ono što je posledica haosa u zemlji koji je pratio politiku koja se ovde vodi 20 godina", prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo