Bosanac prodao maloletnu ćerku Srbima za 770 evra

Devojčica spašena ropstva

18.7.2013.
19:35
VOYO logo

Šesnaestogodišnja devojčica sa Ilidže kod Sarajeva, koju je rođeni otac prodao za 770 evra, spasena je od ropstva, piše Press.

Kako javlja bosanski Dnevni avaz, devojčica je u pratnji "kupaca" prešla pešice u Srbiju preko železničkog mosta u Karakaju, gde su svi odseli u jednoj privatnoj kafani u pograničnoj zoni na području Malog Zvornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnik kafane obavestio je policiju jer su mu bili sumnjvi ljudi koji su bili sa devojčicom. Policija je ubrzo stigla u kafanu i uhapsila osumnjičene za trgovinu ljudima.

- Centar za socijalni rad u Zvorniku obavešten je da je policija uhapsila maloletnu državljanku BIH, staru 16 godina, koju je prema njenom priznanju, otac prodao određenim osobama iz Beograda. Devojčica je trenutno u sigurnoj kući u Bijeljini. O svemu su obavešteni nadležni istražni organi, s obzirom na to da je reč o klasičnoj trgovini ljudima - rekao je Vukašin Nikolić, direktor Centra za socijalni rad u Zvorniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devojčica je, kako prenosi Dnevni avaz, prodata mimo svoje volje, a njeni kupci sa beogradskom adresom, poreklom su sa juga Srbije. Ona je u Zvornik stigla u pratnji svog oca, koji se, nakon što je primio dogovorenu svotu novca, odmah uputio nazad u Sarajevo.

Tinejdžerka je u razgovoru sa socijalnim radnicima priznala da ju je otac već jednom prodao u Zenici, tada za 2.500 evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo