Biće Parade ponosa!

Dačić i Vučić doneli odluku

26.9.2013.
20:52
VOYO logo

Državni vrh, odnosno prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i premijer Ivica Dačić prelomili su da se Prajd održi, saznaje Danas iz izvora u Vladi.

Kako prenosi B92 Danas dodaje da prema njihovim saznanjima, nije nemoguće da se danas, u poslednjem trenutku, donese suprotna odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je završila bezbednosnu procenu, koja je blago pozitivna, ali je pozitivna što je dobro, navodi ovaj list.

Danas ističe da je jedan od najvažnijih indikatora da se Srbija ozbiljno priprema za Paradu, taj da su počele pripreme u zapadnim ambasadama za taj događaj, koje podrazumevaju plan dolaska i odlaska sa skupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori Danas navode da se do pozitivne odluke o održavanju Parade ponosa nije došlo lako i jednoglasno, jer u vladajućoj koaliciji postoje neslaganja.

Isti izvor je preneo da je ministar bez portfelja zadužen za EU Branko Ružić, kadar SPS, bio je za Prajd, a premijer Dačić nije mogao da se odluči, već je čekao da konačnu odluku donese Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić i njegovi saradnici su svesni da je u ovom trenutku, kada je Srbija blizu dobijanja datuma za početak pregovora s EU, dopuštanje da se Prajd dogodi važna simbolika, posebno pred strancima, piše Danas. Iz Vučićevog kabineta, posle dugog čitanja, kako kažu izvori Danas, ipak je došlo zeleno svetlo.

Međutim, Danas piše i da su predstavnici stranih ambasada, mada su podržali Prajd, poslali su poruku Srbiji da neodržavanje Parade ne bi dovelo do posebno kritičkog stava prema ovoj vladi, jer ona sprovodi Briselski sporazum i priprema izbore na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačna odluka o održavanju prajda trebalo bi da bude doneta u petak posle podne.

Fotografije: Medija centar Beograd Montaža: Trojka.rs

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo