Beko: Nisam morao da idem u policiju

Biznismen i dalje tvrdi da je slučaj Luke Beograd zlonameran

8.5.2013.
19:02
VOYO logo

Biznismen Milan Beko saopštio je da nije bio u zakonskoj obavezi da se odazove zahtevu Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva da da izjavu o Luci Beograd, ali da je smatrao da treba to da uradi da bi prekinuo "zlonamerne insinuacije" vezano za taj predmet.

U saopštenju dostavljenom medijima, Beko je potvrdio da je danas da u svojstvu građanina dao izjavu predstavnicima MUP-a i Tužilaštva o sticanju akcija Luke Beograd od strane Wordlfina i poslovanju Luke Beograd nakon preuzimanja, prenosi Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beko je naveo da se odazvao zahtevu za saslušanje "iako je po tom predmetu ispunjeno zakonsko ograničenje o dužini razgovora od četiri sata" na prošlom saslušanju.

"Smatrao sam da zahtevu MUP-a i Tužilaštva treba da se odazovem, kako bi se zlonamerne insinuacije oko Luke Beograd, koje godinama traju, konačno privele kraju u jednom sveobuhvatnom pravnom postupku", navodi se u saopštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uspelo je onima koji podrivaju ekonomski interes Srbije"

Beko je istakao da ne vidi mogućnost da Luka Beograd odgovori svojim finansijskim obavezama.

"Menadžment kompanije će učiniti sve da na najbolji način zaštiti interese banaka-poverilaca, a posebno naših partnera, malih akcionara Luke Beograd", naveo je Beko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je dodao, tokom današnjeg šestočasovnog razgovora u MUP-u odgovarao je i na pitanja koja se tiču sticanja vlasništva Luke Beograd nad drugim preduzećima i nekretninama, i poreskih implikacija s tim u vezi.

"Svoje odgovore sam detaljno potkrepio odgovarajućom dokumentacijom", piše u saopštenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beko je ocenio i da je Luka Beograd izgubila sedam godina čekajući da se "veštački napravljena" afera razreši i u tom periodu je samo poslovnim bankama platila 23 miliona evra kamata.

"Mislim da dalje više ne možemo", naveo je Beko i poručio da je "onima koji već odavno rade na podrivanju ekonomskih mogućnosti Srbije i njenog ekonomskog interesa u slučaju Luke Beograd to uspelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saslušanje Milana Beka počelo je danas posle 10 sati, a on je nešto posle 16 časova izasao na sporedni izlaz iz zgrade Palate Srbije na Novom Beogradu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo