Autobus sleteo sa puta u blizini Svrljiga – 13 povređenih

Niko nije životno ugrožen

Autobus Niš ekspresa jutros je sleteo sa puta na putu Niš-Svrljig, a u nesreći je povređeno 13 ljudi, saopšteno je iz Policijske uprave u Nišu, prenosi RTS.

Do nesreće je došlo kada su se sudarili autobus Niš ekspresa koji saobraća na relaciji Niš-Bor, i “golf” niške registracije.

Nesreća se dogodila nešto posle osam sati na ulazu u Svrljig, a niko od povređenih nije životno ugrožen, navodi se u saopštenju policije.

Troje putnika koji su bili zbrinuti u Domu zdravlja u Svrljigu su pušteni, kao i osam putnika kojima je ukazana pomoć u Niškom kliničkom centru, dok su dve putnice zadržane.

Vozač autobusa izgubio kontrolu nad vozilom

Kako RTS nezvanično saznaje, vozač autobusa je izgubio kontrolu, udario u automobil, a zatim nekoliko metara vozio preko zaštitne ograde, da bi se na kraju survao ispod puta.

Vozači su nepovređeni, a saobraćaj nije zaustavljan, jer su i autobus i “golf” van puta.

Doktor Hadži Bojan Marjanović iz Urgentnog centra u Nišu je rekao da je jedna putnica zadržana u klinici za neurohirurgiju, dok je druga zadržana u jedinici intenzivnog lečenja zbog povreda slezine i drugih organa.

– I jedna i druga su van životne opasnosti. Predstoji dodatna dijagosnotika i intenzivna terapija, tako da će nakndano moći da se kaže kada će biti puštene kući – rekao je Marjanović.

Foto: Screenshot RTS

Povratak na Net.hr