Arkanov ubica otkriva šefove podzemlja Južne Afrike

Dobrosav Gavrić sarađuje sa policijom Južne Afrike

Ubica Željka Ražnatovića Arkana, Dobrosav Gavrić sarađuje sa obaveštajnim agencijama u Južnoj Africi da bi im pomogao da razotkriju tamošnje šefove mafije.

Ovu informaciju prenose južnoafrički mediji koji tvrde da Gavrić, bar zasad, nije dobio ništa zauzvrat. Ipak, navodna saradnja događa se baš u trenutku kada tamošnji sudovi treba da odluče da li će Gavrića izručiti Srbiji koja ga traži da bi odslužio 35 godina zatvora zbog ubistva Arkana.

Gavrić je uhapšen još u martu prošle godine posle ubistva njegovog bliskog prijatelja i jednog od vođa tamošnjeg podzemlja Sirila Bike.

Pozivajući se na izvore iz obaveštajnih službi, južnoafrički mediji prenose da je Gavrić već ispričao značajne detalje koji bacaju svetlost na mračnu scenu organizovanog kriminala u toj zemlji.

Očekuje se da Gavrić otkrije i informacije koje će dovesti do hapšenja ubica Sirila Bike.

Dobrosav Gavrić sarađuje sa policijom otkako je uhapšen i na raspolaganju je kad god žele da ragovaraju sa njim – prenosi “Dejli vojs” reči neimenovanog izvora iz policije.

Siril Bika

Gavrić i Siril Bika bili su prijatelji i poznavali su se jako dobro. Bio je prisutan kada je Bika ubijen i zato je važan svedok za državu. On može da identifikuje ljude koji su odgovorni za njegovu smrt, a policija nije učinila ništa da ih zaštiti.

Navodno, Gavrić je kontakte sa jednim visokim oficirom obaveštajne agencije uspostavio pre nego što je uhapšen, još dok je živeo pod lažnim imenom Saša Kovačević. Pretpostavlja se da ga je upravo Bika upoznao sa svojim kontaktima u službama, pišu Novosti.

Trebalo je da Gavrić pruži informacije o švercu droge iz bivših zemalja Istočnog bloka.

Povratak na Net.hr