Ante Pavelić jedva pomenut na sopstvenoj misi, ustaše u neverici (FOTO)

Velikohrvatska ideja jenjava?

Na misi zadušnici za Ante Pavelića, koja je bila održana u Bazilici Srca Isusova, u strogom zagrebačkom centru, prisustovalo je oko 150 ljudi, jedva da je pomenut “misionar” Nezavisne Države Hrvatske, prenose H-alter.

Braćo i sestre, okupili smo se danas na misi za doktora Antu Pavelića, osnivača i poglavnika Nezavisne Države Hrvatske...- započeo je misu pred pristojno ispunjenom crkvom penzionisani sveštenik Stanislav Kos koji je, čini se, razočarao okupljene.

Sveštenik je uglavnom pričao o “nevinoj deci koja su okrutno poubijana u ime jedne zle ideje“, ovlaš pominjući Pavelićevo ime, pa se među okupljenima stvorila nervoza.

Izgleda da nakon dve decenije tradicionalnog okupljanja za misu, nije više ostalo šta da se kaže o liku i delu jednog fašiste, vođe Ustaškog pokreta.

Jedino se ispred Crkve malo više podsećalo na dela Pavelića u kalendaru za 2013. godinu sa kartom Velike Hrvatske i Pavelićevim portretom ispod koga stoji citat: “U Ustaškom pokretu nema razlike između staleža, nema razlika verskih“.

Foto: h-alter – Andrej Milić

Povratak na Net.hr