Andriju Draškovića traže zbog dugovanja - on u zatvoru

Kontroverzni biznismen sa privremenom adresom u „Zelengori”

22.5.2013.
10:03
VOYO logo

Andriji Draškoviću (48), kontroverznom beogradskom biznismenu koji se trenutno nalazi iza rešetaka zatvora u Sremskoj Mitrovici, preti zaplena pokretne imovine zbog 97.500 dinara duga, koliko duguje Višem sudu u Beogradu na ime sudskih troškova u procesu za ubistvo Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38).

Ovo je 13. sudska tužba za zaplenu pokretne imovine koju je Drašković dobio zbog dugova „Infostanu“ i za telefonske račune, a ukupan dug sa poslednjom tužbom iznosi 554.431 dinar. Draškovićeva majka Vera potvrdila je za Alo! da je policija tražila njenog sina u njegovom roditeljskom stanu u centru Beograda u vezi sa tužbom za sudske troškove i navodi da je uložila prigovor sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražili ga u roditeljskom stanu?!

Naredbom Prvog osnovnog suda, Draškoviću treba da se zapleni imovina i zbog neplaćanja dažbina u tri nekretnine u Beogradu. Njegova majka, kaže da je je Andrija prodao dve kuće, te da verovatno novi stanari ne izmiruju račune. Sud je u više navrata pokušao da uruči tužbe za izvršenje Draškoviću, pa pošto nije uspeo, od MUP-a zatražena njegova tačna adresa.

- Tražili su ga ovde iako se vrlo dobro zna gde je on. Adresu porodičnog stana smo ostavili jer sin u vreme pokretanja procesa nije imao stalnu adresu. Nikakva tužba ranije nije stizala na moju adresu, a nemam pojma ni o drugim tužbama - izjavila je Draškovićeva majka za ovaj list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona tvrdi i da je njen sin zapao u lošu finansijsku situaciju zbog boravka u zatvoru.

- On i supruga Tamara dovedeni su do nule. Pokriveni su kreditima i hipotekama - tvrdi Vera Drašković, koja godinama nije davala izjave za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro se vlada

Majka je za Alo! otkriva i da je njen sin, koji polovinom oktobra izlazi na slobodu, prebačen iz zatvorenog u poluotvoreno odeljenje, poznatije kao „Zelengora”. Inače, u poluotvoreno odeljenje osuđenik može da pređe kada odsluži dve trećine kazne i ukoliko je disciplinovan.

Draškovićev kum, Aleksandar Golubović (49), koji je osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Plećića, nedavno je prebačen u otvoreno odeljenje zatvora u Sremskoj Mitrovici. Drašković i Golubović su posle maratonskog suđenja, sredinom 2011, pravosnažno osuđeni na devet, odnosno osam godina zatvora zbog ubistva Plećića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo