Andriju Draškovića traže zbog dugovanja – on u zatvoru

Kontroverzni biznismen sa privremenom adresom u „Zelengori”

Andriji Draškoviću (48), kontroverznom beogradskom biznismenu koji se trenutno nalazi iza rešetaka zatvora u Sremskoj Mitrovici, preti zaplena pokretne imovine zbog 97.500 dinara duga, koliko duguje Višem sudu u Beogradu na ime sudskih troškova u procesu za ubistvo Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38).

Ovo je 13. sudska tužba za zaplenu pokretne imovine koju je Drašković dobio zbog dugova „Infostanu“ i za telefonske račune, a ukupan dug sa poslednjom tužbom iznosi 554.431 dinar. Draškovićeva majka Vera potvrdila je za Alo! da je policija tražila njenog sina u njegovom roditeljskom stanu u centru Beograda u vezi sa tužbom za sudske troškove i navodi da je uložila prigovor sudu.

Tražili ga u roditeljskom stanu?!

Naredbom Prvog osnovnog suda, Draškoviću treba da se zapleni imovina i zbog neplaćanja dažbina u tri nekretnine u Beogradu. Njegova majka, kaže da je je Andrija prodao dve kuće, te da verovatno novi stanari ne izmiruju račune. Sud je u više navrata pokušao da uruči tužbe za izvršenje Draškoviću, pa pošto nije uspeo, od MUP-a zatražena njegova tačna adresa.

Tražili su ga ovde iako se vrlo dobro zna gde je on. Adresu porodičnog stana smo ostavili jer sin u vreme pokretanja procesa nije imao stalnu adresu. Nikakva tužba ranije nije stizala na moju adresu, a nemam pojma ni o drugim tužbama – izjavila je Draškovićeva majka za ovaj list.

Ona tvrdi i da je njen sin zapao u lošu finansijsku situaciju zbog boravka u zatvoru.

On i supruga Tamara dovedeni su do nule. Pokriveni su kreditima i hipotekama – tvrdi Vera Drašković, koja godinama nije davala izjave za medije.

Dobro se vlada

Majka je za Alo! otkriva i da je njen sin, koji polovinom oktobra izlazi na slobodu, prebačen iz zatvorenog u poluotvoreno odeljenje, poznatije kao „Zelengora”. Inače, u poluotvoreno odeljenje osuđenik može da pređe kada odsluži dve trećine kazne i ukoliko je disciplinovan.

Draškovićev kum, Aleksandar Golubović (49), koji je osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Plećića, nedavno je prebačen u otvoreno odeljenje zatvora u Sremskoj Mitrovici. Drašković i Golubović su posle maratonskog suđenja, sredinom 2011, pravosnažno osuđeni na devet, odnosno osam godina zatvora zbog ubistva Plećića.

Povratak na Net.hr