2.000 pristalica DSS i Dveri u protestnoj šetnji (FOTO)

Predali zahtev za referendum Vladi Srbije

22.4.2013.
17:45
VOYO logo

DSS je predala Vladi Srbije zahtev u kome ta stranka traži raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o briselskom sporazumu.

Završena je protestna šetnja DSS-a i Pokreta Dveri na kojoj su tražili poništavanje briselskog sporazuma i ostavke predsednika i premijera Srbije, prenosi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plato ispred Filozofskog fakulteta, odakle su krenuli ka Vladi, bio je popunjen, a procenjuje se da je bilo između 2.000 i 3.000 ljudi koji traže poništavanje sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Učesnici protesta su nosili zastave Srbije, DSS, pokreta "Dveri" i transparente na kojima je pisalo "Kosovo je Srbija", "Nije gotovo - narod se pita" a ispred zgrade Vlade su u više navrata skandirali "Izdali ste Kosovo", "Ostavke", "Ne damo Kosovo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada da podnese ostavku"

Predsednik DSS Vojislav Koštunica rekao je okupljenim građanima da Vlada i predsednik Srbije "moraju" da podnesu ostavke zato što su "sa albanskim separatistima potpisali sporazum kojim se ubija naša jedina Srbija na našem jedinom Kosovu i Metohiji".

- Njihovim ostavkama biće poništen i sporazum iz Brisela. Vlastodršci u Srbiji nisu hteli da objave tekst sporazuma zato što on nigde ne pominje Ustav i zakone Srbije, kao ni rezoluciju Saveta bezbednosti 1244 ali zato u njemu piše da postoje kosovski Ustav i zakoni, jedinstvena kosovska policija i sudski sistem - kazao je Koštunica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je pozdravio današnju odluku Srba sa severa Kosova da obrazuju Skupštinu severnog Kosova i pozvao vlast u Beogradu da raspiše referendum na kome bi se građani izjasnili o sporazumu iz Brisela.

Foto: Marko Nedeljković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo