Zagorec rasprodaje bečko carstvo vrijedno 46 mil. €

Sedam milijuna, petnaest milijuna, tri milijuna, četiri milijuna, pa opet preko petnaest milijuna.

20.1.2011.
13:14
VOYO logo

Zanimljivo je da je Hypo tako obilno financirao Zagorčeve tvrtke da je jedan kredit od 15,6 milijuna eura upisao i nakon što je Zagorec izručen Hrvatskoj. Dogodilo se to sredinom listopada 2008. Samo desetak dana ranije Zagorec je već bio izručen Hrvatskoj – i to nakon što je u proteklih 19 mjeseci u Austriji izgubio sve sudske bitke u procesu izručenja.

To je samo jedan detalj koji govori o statusu generala Zagorca u Hypo banci u vrijeme bivše uprave. Zagorčeva tvrtka Opus tim novcem kupila je od Grada Beča zgradu bivšeg dječjeg vrtića na adresi Hohe Warte 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list u posjedu je izvatka registara austrijskih trgovačkih društava i gruntovnice koji se odnose na Vladimira Zagorca. Ti dokumenti otkrivaju da osuđenik, koji prema pravomoćnoj presudi mora odležati 7 godina zatvora i vratiti Hrvatskoj 39,4 milijuna kuna počinjene štete, u Austriji ima vrlo vrijednu imovinu od koje se Hrvatska ne može naplatiti jer nema pravnog načina da plijeni po inozemstvu.

Zagorec je bečku imovinu već počeo rasprodavati. Za ruševnu kuću u Cobenzlgasse 70, koju je kupio kreditom od 800.000 eura koji mu je dala Hypo banka, prodao je za 1,15 milijuna eura. Historicistička palača, spomenik kulture iz 1873., koja je, barem sudeći po upisanim založnim pravima Hypo banke, vrijedna najmanje tridesetak milijuna eura!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktorica Klerisa i misteriozni vlasnik

Tom nekretninom upravlja Zagorčeva supruga Klerisa Zagorec kao direktorica tvrtke Börseplatz 1. Tvrtka u svom vlasništvu ima i palaču bivšeg bečkog telegrafa i pošte na Trgu burze, vrijednu barem 29,4 milijuna eura, koliko je za nju Hypo banka dala kredita Zagorcu. Direktorica tvrtke Börseplatz 1 je Klerisa Zagorec, no nije poznato tko je vlasnik tvrtke. Prema dokumentaciji u vlasništvu je tvrtke ProLoft, koja je u vlasništvu tvrtke Mercurius, a koja je, pak, u vlasništvu privatne zaklade VITOX. Prema zakonu, u Austriji privatne zaklade ne moraju otkrivati vlasnike.

Ova zaklada vlasnik je i 99 posto tvrtke Opus, koju je Hypo kreditirao nakon što je Zagorec pritvoren u Remetincu. Povijesni izvadak pokazuje da je Opus nastao iz tvrtke za koju je naše odvjetništvo još 2007. imalo informaciju da pripada Zagorcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201101170432006 arti-201101110235006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo