PORUKE OSTAJU ŠIFRIRANE

WHATSAPP POPUSTIO POD PRITISKOM: Odgađaju promjene zbog kojih su korisnici počeli prelaziti konkurenciji; Objasnili što će dalje

Konverzacije na WhatsAppu i dalje će biti šifrirane te ni Facebook niti WhatsApp neće imati mogućnost vidjeti te privatne poruke, tvrdi kompanija

WhatsApp je u petak objavio da za tri mjeseca odgađa promjene uvjeta korištenja, nakon što su korisnici izrazili strahove da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Facebookom.

“Odgađamo datum na koji će korisnici morati pročitati i prihvatiti uvjete”, napisala je tvrtka na blogu.

Izmjene su trebale stupiti na snagu 8. veljače, a sada je tvrtka objavila da se to neće dogoditi prije 15. svibnja.

NAKON NASTALE PANIKE, WHATSAPP SE OPRAVDAVA: ‘Želimo razjasniti neke glasine…’, korisnici nisu zadovoljni: ‘Sad ste još sumnjiviji!’

WhatsApp je istaknuo da ažuriranje neće “ojačati naš kapacitet podjele podataka s Facebookom”, već je prije svega usmjereno prema pomoći tvrtkama da bolje komuniciraju s klijentima preko platforme.

“Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja, i želimo pomoći svima da shvate naše principe i činjenice”, istaknuto je.

Poruke će i dalje biti šifrirane

Konverzacije na WhatsAppu i dalje će biti šifrirane te ni Facebook niti WhatsApp neće imati mogućnost vidjeti te privatne poruke, tvrdi kompanija.

Prošlotjedna najava o ažuriranju uvjeta korištenja stvorila je paniku i izazvala bijes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju temeljnih vrijednosti  WhatsAppa. Aplikacija je, podsjeća France presse, gradila reputaciju na zaštiti podataka.

WHATSAPP USKORO PRISILJAVA KORISNIKE NA NEŠTO NEČUVENO: Nakon što pristanete na nove uvjete, neće pomoći ni ako ga obrišete

Platforma je pokušala ugasiti požar objavama i kampanjom, ali konkurentski servisi poput Signala i Telegrama profitirali su zbog konfuzije i u mnogim zemljama im je jako naraslo preuzimanje s Apple Storea i  Google Playa.

Povratak na Net.hr