ŠALJITE NOVAC WHATSAPPOM

WHATSAPP USKORO UVODI NOVU OPCIJU: Slanje novca i plaćanja putem aplikacije

Poznata aplikacija za razmjenu poruka WhatsApp sprema se dodati i mogućnost plaćanja te bi korisnici mogli jedni drugima uz poruke i prebacivati novac.

Beta verzija slijedećeg ažuriranja WhatsAppa otkrila je kako bi ova aplikacija uskoro mogla podržavati i uplate, prenosi Telegraph.

Naime, pojavile su se slike ekrana ‘Dobrodošli na WhatsApp uplate’, a otkrio ih je blog WABetaInfo.

Početak u Indiji

WhatsApp, kojeg svakodnevno koristi preko milijun ljudi, isprobava “trenutačni transfer od banke do banke preko UPI-a”. UPI, ili Unified Payments Interface (jedinstveno sučelje za uplate) je sustav za uplaćivanje novca kojeg vodi Reserve Bank of India, koja je i potvrdila kako će ova usluga uplate novca prvo doći u tu zemlju.

Ne zna se kada će se moći početi slati i dobivati novac preko WhatsAppa u ostatku svijeta.

Procurila snimka ekrana WhatsApp PaymentsaFoto: WABETAINFO

Početno puštanje u promet ove usluge u Indiji pružiti će 200 milijuna ljudi mogućnost transferiranja novca preko ove aplikacije.

OPREZ, NOVA OPASNA PREVARA NA WHATSAPPU: Ako dobijete ovu poruku, nikako je ne otvarajte

Facebook, vlasnik WhatsAppa, nudi međusobne uplate korisnicima svoje vlastite aplikacije Messenger još od 2015. I Apple isto radi na vlastitom servisu direktnih uplata za svoju aplikaciju iMessage, koja bi se trebala pojaviti s iOS11.

Glavna konkurencija novoj WhatsAppovoj usluzi u Indiji biti će kineski eTrgovinski div Alibaba, koji posjeduje startup za uplate PayTM.

Povratak na Net.hr