POPULARNA APLIKACIJA

DA, TO ĆE STVARNO BITI MOGUĆE…: Nova verzija WhatsAppa omogućit će dvije vrlo tražene opcije

Jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka i multimedije, WhatsApp, uskoro će dobiti opcije koje će korisnicima omogućiti brisanje ili čak izmjenu poslanih poruka, ukoliko ih primatelj nije pročitao.

Do sada je bilo omogućeno brisanje poslanih poruka na lokalnoj razini, odnosno na telefonu s kojeg su poruke poslane, ali će iduće verzije (neka od) donijeti opisane dvije nove funkcije, piše Gadgets 360.

Opcije se testiraju u beta fazama aplikacije, na svim platformama, a kada će biti ubačene u javnu verziju WhatsAppa još uvijek nije definirano.

Ipak, trebali biste znati da će iste opcije (brisanje i izmjena) biti moguće i za poslane video snimke i fotografije, ali opet pod uvjetom da ih primatelj nije vidio prije nego što ih odlučite obrisati.

Opcija već “radi” na najnovijoj beta verziji WhatsAppa za iPhone.

Osim toga, WhatsApp testira još jednu opciju, koja također već funkcionira na iPhoneima. Riječ je o mogućnosti “previewa” arhiviranih datoteka u formatima kao što su *.zip i *.rar

Početkom prosinca WhatsApp je uveo dvije nove funkcije: streaming videa dok se “skida” i podršku za animirane GIF slike u Android verziji. Ranije su te dvije opcije bile dostupne samo WhatsApp beta korisnicima.

S novim WhatsApp video streamingom korisnici mogu pregledavati video odmah, bez čekanja da se preuzme.

S podrškom za animirane GIF-ove, korisnici WhatsAppa u beta verziji sada mogu tu vrstu fotografija slati kao privitak iz galerije na uređaju.

Povratak na Net.hr