OLAKŠAT ĆE VAM ŽIVOT

VRLO KORISNI ALATI: 19 Googleovih proizvoda i usluga za koje vjerojatno niste ni znali da postoje

S preko 60.000 zaposlenika, Google ima dovoljno resursa da napravi neke zgodne stvari kojima nadopunjava svoju tražilicu i druge veće poslovne poduhvate, piše Business Insider.

Ovdje vam predstavljamo neke od stvari koje bi vam mogle biti zanimljive.

GOOGLEU JE DANAS (VJEROJATNO) 18. ROĐENDAN: Ovo su neobične činjenice o njemu koje sigurno niste znali
1. Google Keep sjajna je aplikacija za zapisivanje obavijesti koja radi i na desktop i na mobilnom sustavu. Svjetla je, šarena i prekrasno dizajnirana, te će vam zbog nje vaš popis stvari koje morate obaviti djelovati puno ugodnije, čak i ako ništa od toga ne prekrižite.

2. Ako i ne koristite Googleov e-mail proizvod, još uvijek možete ‘Gmailirati’ svoj Yahoo, Hotmail ili Outlook profil, te dodati sve zanimljive stvari bez da mijenjate svoju adresu.

3. Google je pokrenuo Project Sunroof krajem prošle godine kako bi potaknuo što više ljudi da opreme svoje domove sa solarnim panelima. Alat se temelji na mapama visoke rezolucije i metereološkim promatranjima, a omogućuje ljudima provjeravanje koliko bi novca uštedjeli ako bi se okrenuli solarnoj energiji.

google-project-sunroof
Trenutno samo u SAD-uFoto: project sunroof

 

4. Možete postaviti budilicu na Googleu, tako da googlate bilo koje vrijeme nakon čega napišete ‘timer’.


5. Google.com/sky pruža vam mogućnost istraživanja dalekih svemirskih prostranstava koristeći slike NASA-inih satelita, Sloan Digital Sky Surveya i Hubble teleskopa.

Istražujte svemirske dubine iz komfora vlastite sobeFoto: Screenshot

 

6. Google Ngrams zabavnan je alat koji vam omogućuje pretraživanje riječi iz engleskog i još nekoliko jezikau 5.2 milijuna knjiga objavljenih između 1500. i 2008. godine da vidite kako su bile korištene i kako su se s vremenom mijenjale.


7. Straše vas veliki brojevi? Google će vam pomoći izgovoriti tu 12-znamenkastu gusjenicu (doduše, samo na engleskom) ako nakon broja napišete ‘=english’


8. Pronađite nekakav sjajan font kojeg možete koristiti besplatno na Google.com/Fonts.


9. Google Scolar znatno olakšava potragu za informacijama u profesionalnim dnevnicima i objavljenim radovima.

studenti, diplomci
Scolarom možete besplatno doći do korisnih podatakaFoto: Wavebreakmedia Ltd/Thinkstock

10. Kulturno se uzdignite koristeći Google Art Project kako bi vidjeli fotografije super visoke rezulucije umjetnina iz svjetski poznatih muzeja.


11. Think Insights Googleov je ‘digitalni šalabahter’ čije podatke možete koristiti kako biste vidjeli što se događa u industriji.


12. Želite li znati do čega je ljudima stalo u bilo kojem trenutku. Google Trends pokazuje najviše tražene pojmove svakoga dana.


13. Čak možete i pratiti kako je pretraživanje raznih pojmova s vremenom raslo i padalo.


14. Google Express omogućuje od prošloga tjedna istodnevne dostave raznih stvari, uključujući voće i povrće, u gradove poput San Francisca, Bostona, Chicaga ili Washington DC-a.

google-express
15. Panoramio kombinira Google Maps s osobnim fotografijama ljudi, te omogućuje ljudima stavljenje svojih slika preko lokacija u stvarnome svijetu gdje su ih snimili.


16. Google Sound Search widget baš kao i Shazam pomaže vam identificirati pjesmu koju slušate. Uz to će vam dati i link na kupovinu dotične stvari na Google Play Storeu.


17. Volite putovati? Google Translate aplikacija omogućuje vam glasovan i vizualan prijevod u stvarnome vremenu, što bi vam trebalo znatno olakšati snalaženje u stranoj zemlji.


18. Googleovo pretraživanje slika unatrag daje vam da vidite odakle je neka slika originalno došla, ili da pronađete druge slične slike, što može biti posebno korisno ako želite provjeriti da li je neka viralna fotografija stvarna.


19. Te na kraju, možete razveseliti dijete u sebi ako odete na Googleov BuildWithChrome.com.

 

Povratak na Net.hr