SIGURNE PORUKE

U TAJNOSTI: Telegram je lansirao anonimni alat za blogere – ‘Telegraph’

Kreatori sigurne aplikacije za poruke Telegram lansirali su blogerski platformu koja vam omogućuje da dijelite vaša mišljenja potpuno anonimno.

Nova aplikacija ‘Telegraph’ omogućuje korisnicima objavljivanje postova s fotografijama i embedanim sadržajem bez ikakvog prvotnog prijavljivanja ili logiranja, piše RT.

Ovu aplikaciju ne može prisluškivati ni NSA, ima milijun downloada dnevno

Dobre i loše strane

Ali, iako je obećanje on-line anonimnosti u današnjem digitalnom dobu i više nego dovoljno da privuče pažnju većine korisnika društvenih medija, postoji i potencijalno loša strana ovakve anonimnosti. Kako aplikacija nema uz sebi ugrađen nikakav oblik ‘povijesti’, svako brisanje sadržaja unutar poruke, bilo ono namjerno ili slučajno, značiti će da je zauvijek nestao.

Uz to, potpuna anonimnost jednostavno mami k sebi razno-razne internet trolove.

Objave na Telegraphu programirane su da rade s telegramovim novim Instant View programom, koji može brzo lansirati poruke sa stranica kao što je Medium.

Strah od špijuniranja

Povećana svijest korisnika o internet sigurnosti i elektroničkom nadoru rezultirala je porastom broja šifriranih aplikacija za razmjenu poruka.

No osnivač Telegrapha Pavel Durov nedavno je izjavio kako bi sami korisnici mogu poništititi smisao kodiranih aplikacija ako svoje poruke čuvaju u nekom oblaku, u kom slučaju do njih mogu doći predstavnici SAD-a ili neke druge države.

Povratak na Net.hr