NE NASJEDAJTE

OPREZ, NOVA OPASNA PREVARA NA WHATSAPPU: Ako dobijete ovu poruku, nikako je ne otvarajte

Korisnici Whatsappa, popularne aplikacije za dopisivanje koju u svijetu koristi više od milijardu ljudi, upozoreni su na najnoviju prijevaru koja se širi tom platformom.

Naime, kriminalci su počeli nasumično slati lažne poruke kojima je cilj zavarati ljude kako bi došli do njihova novca.

Iako ova vrsta prijevare nije novost, ovaj je put ona nešto sofisticiranija pa se očekuje da bi jedan značajan broj korisnika mogao nasjesti na prijevaru, piše The Independent.

“Naši podaci pokazuju da je vaš probni servis WhatsAppa prešao razdoblje od jedne godine. Na kraju probnog razdoblja više nećete moći slati ni primati poruke na Whatsappu, a da biste aplikaciju nastavili koristiti bez ograničenja, trebate se pretplatiti”, stoji u lažnoj poruci koja ovih dana kruži Whatsappom.

OVO ĆE VAM POKVARITI DAN: Novi update donosi nepopularnu promjenu na Facebook Messenger

ELIMINIRALI SU MANU KOJA JE SVIMA SMETALA: WhatsApp upravo je popravio jednu od svojih najiritantnijih osobina

U poruci se navodi i link na stranicu “korisničkog portala” na kojem se onda ulogirate tako što upišete svoj broj telefona.

S obzirom na to da je WA nekad naplaćivao manji iznos pretplate koja je ukinuta prije tri godine kad ih je kupio Facebook, vjeruje se da bi dugogodišnji korisnici WA mogli nasjesti na ovu prijevaru vjerujući kako se pretplata vratila.

Ako dobijete ovu poruku, uđite u razgovor i odmah blokirajte pošiljatelja, a možete ga prijaviti i za spam.

PRIJEVARA NA WHATSAPPU: Ako dobijete ovakvu poruku, ne nasjedajte! Konzum ne dijeli besplatne kupone

Povratak na Net.hr