ČUVAJTE SE, PAZITE SE

NE KLIKAJTE NA SVE ŠTO VIDITE: Facebook NEMA profil Year in Review 2016!

Ne nasjedajte na novu Facebook prevaru, u koju je upletena vrlo popularna opcija Year in Review 2016!

Naime, svaki od tih profila lažan i većina njih će pokušati preuzeti kontrolu nad vašim profilom, objavio je portal HS security.

Zbog izuzetne popularnosti opcije Year in Review, koja se već nekoliko godina nudi korisnicima Facebooka, prevaranti su ove godine čak prije nego što je Facebook Year in Review opciju “pustio” korisnicima, kreirali profile s tim nazivom, koji su nesigurni i služe za krađu korisničkih podataka.

Profili Year in Review traže od korisnika da ih lajkaju (kako bi izgradili što veću bazu i lakše se istaknuli na Fejsu), da ostave komentar “Hvala”, ulogiraju se sa svojim podacima kroz aplikaciju i onda pričekaju “svoj” video Year in Review.

‘NISMO MI, ONI SU’: Korisnici Facebooka i LinkedIna izloženi riziku od opakog virusa, ovi pak optužuju Chrome!

Potpuno pogrešno!

Ostavljanjem svoji podataka omogućili ste prevarantima da kroz vaš profil šalju reklame, koriste ga kako bi se preporučili vašim prijateljima i tko zna što još sve bez vašeg znanja.

Naravno, nije isključeno da nteko “češlja” sve vaše poruke, slike i druge stari na profilu u potrazi za podacima koji bi prevarantima mogli pomoći da dođu do vaših bankarskih ili nekih drugih podataka.

Jedini pravi Year in Review 2016 je originalni Facebookov link koji ne zahtijeva da ga “lajkate”, dijelite, kažete mu “Hvala”, a nudi vam mogućnost da sami izmijenite postavke videa.

KRIMINALCI PRESELILI NA INTERNET: Nudi se sve – od droge, oružja i ukradenih osobnih podataka do dječje pornografije

Ne upisujte svoje podatke u Facebook aplikacije

Pazite kome vjerujete i nikada ne upisujte svoje osobne podatke u Facebook aplikacije, osim ako ih niste dobro pogledali i raspitali se o njima ili već znate sve što trebate zanti o toj apliakciji.

Par minuta pretrage u Facebooku ili Googleu otkrit će vam je li neka FB aplikacija lažna ili ne.

Ne budite lijeni, potrošite nekoliko minuta vremena i par klikova posla kako biste ostali zaštićeni!

Povratak na Net.hr