Konobarica dobila napojnicu od 1.000 dolara!

Na društvenoj mreži Tumblr u utorak je objavljena fotografija na kojoj se vidi kako je nepoznati klijent konobarici u jednom restoranu ostavio napojnicu od tisuću dolara.

Kako je pod fotografijom napisala korisnica ‘CasualCynic’, klijent je ostavio napojnicu njenoj mami, nakon što je ona u razgovoru spomenula kako je njena obitelj iz Italije, a ona nikad nije bila u toj zemlji.

“Ja i mama radimo isti posao konobarenja već 5-6 godina. I tako, prije 15-ak minuta taj čovjek kojeg je posluživala je otišao i kazao joj ‘čuvajte se’. Samo to. Prije toga je razgovarala s njim o Italiji. Njena je obitelj iz Firence, a ona nikad tamo nije bila i tako dalje… Ima osam godina edukacije u umjetničkoj školi, a radi kao konobarica. To je prilično tužno.. i razočaravajuće, pretpostavljam. Ona i moj otac su se razveli prije šest godina i otada nije imala pravi posao. Zapela je u malom gradu koji nije njeno rodno mjesto.

I taj čovjek kojeg nikad nije vidjela joj je ostavio 1.000 dolara za put u Italiju. Izašao je i nije rekao nijednu riječ… Znate, baš kad počnete gubiti vjeru u humanost. Hm….”, napisala je CasualCynic.

Povratak na Net.hr