FACEBOOK VS. FACETIME: Društvena mreža dodala videopozive u Messenger

Korisnici Messenger aplikacije od sada mogu upućivati videopozive drugim korisnicima. Nova opcija dostupna je za iOS i Android.

Facebook je dodao videopozive svojoj samostalnoj Messenger aplikaciji u pokušaju da konkurira rivalima na ovom području kao što su Skype, Appleov FaceTime i druge aplikacije za razmjenu poruka.

Ova opcija trenutačno je dostupna korisnicima na iOS i Android operativnim sustavima, objavila je tvrtka. Korisnici mogu ostvariti videokonferencijski poziv sa svojim prijateljem, čak i ako jedan od njih koristi Appleov iOS, a drugi Android. Osim toga, odgovoriti na poziv možete bilo preko svog smartphonea ili preko računala, ali u tom slučaju će vam trebati web kamera i mikrofon.

“Danas, uvodimo video pozive u Messenger. Sada preko Messengera možete uspostaviti ‘licem u lice’ razgovor sa svojim prijateljima i dragim osobama”, rekao je Stan Chudnovsky, voditelj zadužen za razvoj aplikacije Messenger.

Messenger je već imao mogućnost za glasovne pozive, ali sada će dodatak video opcije proširiti Messenger u “real-time” komunikaciju, što će zacijelo obradovati mnoge od 600 milijuna ljudi širom svijeta koji svaki mjesec koriste Messenger.

Na Facebookovoj godišnjoj developerskoj konferenciji u ožujku ove godine, izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je da će ova društvena mreža predstaviti bezbroj mogućnosti za Messenger. Na primjer, korisnici uz pomoć ove aplikacije prijateljima mogu slati novac.

Osim toga, Facebook je također predstavio platformu koja omogućuje programerima lako kreiranje aplikacija koje funkcioniraju unutar Messengera.

Video pozivi preko Messengera dostupni su u Hrvatskoj, Belgiji, Kanadi, Danskoj, Francuskoj, Grčkoj, Irskoj, Laosu, Litvi, Meksiku, Nigeriji, Norveškoj, Omanu, Poljskoj, Portugalu, Velikoj Britaniji, SAD-u i Urugvaju.

Može li Facebook ovom opcijom ugroziti slične servise kao što su Appleov FaceTime, Googleov Hangouts ili Microsoftov Skype, ostaje da se vidi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr