VIDEO: Apple poludio zbog ove neslužbene reklame za Microsoft Surface

Videospot za Microsoftov tablet Surface, iako i nije službeni, ipak je sasvim izvjesno da potkopava i uništava reputaciju tek izašlog iPada Mini.

Baš poput ratnih marketinških strategija Applea i Samsunga u kojima se ovi rivali nesmiljeno napadaju, izruguju jedan drugome i hvale do neba svoje proizvode, tako isto je izgleda i Microsoft ušao u područje ove borbe. Možda i protiv svoje (“službene”) volje.

Ovaj videooglas kreirala je marketinška agencija Cinesaurus sa sjedištem u Seattleu koja je već radila za neke velike kompanije poput Googlea i Gapa.

U videu se čuje izvedba melodije “Heart and Soul” koju je i Apple koristio u svom oglasu za iPad Mini gdje taj tablet pjeva u duetu s iPadom na klaviru u Appleovoj aplikaciji GarageBand.

Microsoftov Surface je u novom videu doslovno razbio zaslon iPada Mini zbog kojega su se već žalili neki korisnici budući da mu nedostaje visoka rezolucija tj. Retina koju Apple ugrađuje u ostale svoje uređaje.

U usporedbi s drugim tabletima u istoj kategoriji kao što su Nexus 7 i Kindle Fire HD, rezolucija iPada Mini je znatno manja.

Ovu kritiku iskoristili su i tvorci videa kako bi malo promovirali Surface.

Pogledajte videospot:

Povratak na Net.hr