Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

KAKO SE ZAŠTITITI

AKO STE KORISTILI FACEBOOK KAKO BISTE SE LOGIRALI U APLIKACIJE, MOŽDA STE U PROBLEMU: Evo kako ga riješiti

Izbijanjem skandala o podatcima skinutim s Facebooka odlučili smo vam pokazati kako možete ponovo uspostaviti privatnost i zabraniti aplikacijama pristup vašim privatnim podatcima.

Ako vas je ovaj najnoviji Facebookov skandal zabrinuo, onda će vam biti drago čuti da možete zaštititi svoje podatke ako promjenite postavke na svom računu. Svatko tko se ikada logirao na neku aplikaciju koristeći Facebook umjesto stvaranja novog profila mora biti svjestan da su ljudi koji vode tu aplikaciju dobili pristup informacijama o vama, piše Mirror.

Opasna logiranja preko Facebooka

Facebook je priznao da svaki put kada se ulogirate na taj način, mreže kojima pripadate, vaše korisničko ime, puno ime i profilna fotografija, dijele se s aplikacijom. Uz to, dobiju i uvid u vaš popis prijatelja, kao i sve javne informacije na vašem profilu.

Možda mislite da se ne logirate često na ovaj način, ali iznenadili bi ste se koliko često ljudi klikaju ‘Logiraj se preko Facebooka’ bez da uopće razmišljaju o tome.

Svi prikupljeni podaci mogu se koristiti kasnije za stvaranje detaljnih psiholoških profila korisnika, kako bi se bolje moglo vršiti ciljano oglašavanje, uključujući i u političke svhe.

KAKO IZBRISATI FACEBOOK: Zbog kolosalnog skandala ljudi ga masovno napuštaju – evo kako to možete učiniti i vi

Kako da zaustavite takvo uzimanje vaših podataka?

1. Ovo možete raditi i na računalu i na mobilnom uređaju. Aktivirajte spuštajući meni u gornjem desnom uglu

2. Izaberite Postavke (settings)

3. Izaberte opciju Aplikacije (lijeva strana stranice, a na mobitelu skrolajte dolje)

4. Sada možete vidjeti popis aplikacija kojima ste omogućili pristup vašim podacima

5. Kliknite na X pored njih da ih izbrišete

Povratak na Net.hr