Zaboravite iPhone 5, Apple počinje s proizvodnjom iPhonea 5S

Apple će uskoro početi ‘probnu’ proizvodnju svog sljedećeg iPhonea pod oznakom iPhone 5S.

Vijest je objavio tehnološki portal DigiTimes pozivajući se na informacije iz jednih kineskih poslovnih novina. Za početak Apple navodno do prosinca namjerava proizvesti između 50.000 i 100.000 iPhonea 5S, a navodno je kompanija “ubrzala” certificiranje za procese i materijale koji se koriste u novom smartphoneu budući da je u proizvodnji iPhonea 5 već bilo nekih problema.

Očekuje se da će proizvodnja iPhonea 5S doseći svoj maksimum u prvom tromjesečju 2013. godine, što bi moglo sugerirati da novu verziju iPhonea možemo očekivati na proljeće.

Ako je ova priča istinita, dogodilo bi se nešto što smo već vidjeli – dolazak iPhonea 3G samo nekoliko mjeseci prije izlaska iPhonea 3GS ili dolazak iPhonea 4S nakon što se pojavio iPhone 4.

DigiTimes također piše da Apple namjerava lansirati i novi iPad u tromjesečju nakon izlaska iPhonea 5S. Očito je da se očekuje se da će to biti iPad Mini s Retina zaslonom.

Malo smo skeptični prema ovom izvještaju, no nikad se ne zna. Apple je poznat po lansiranju novih proizvoda takoreći i prije nego je završio predstavljanje prethodnih.

Povratak na Net.hr