POTPUNO METALNO KUČIŠTE

XIAOMI REDMI NOTE 3: Pametni telefon s najboljim omjerom uloženog i dobivenog

Xiaomi nastavlja s kreiranjem pametnih telefona koji imaju hvalevrijedan omjer uloženog i dobivenog. Tako će se i novi Redmi Note 3 na kineskom tržištu prodavati po cijeni od 140 dolara za verziju s 16 GB, odnosno 172 dolara za 32-gigabajtnu verziju.

Pritom ćete u paketu dobiti i bateriju od 4000 mAh te senzor za otisak prsta na poleđini telefona, koji prema specifikacijama ima odličan odaziv od samo 0,3 sekunde. Osim toga, Redmi Note 3 ima potpuno metalno kučište, što je prvi takav model iz kineskog Applea, kako zovu Xiaomi.

Xiaomi Redmi Note 3 ima 5,5-inčni IPS LCD zaslon u full HD rezoluciji. Pokreće ga MediaTekov Helio X10 čipset takta 2.0 Ghz s 2 GB RAM-a u 16 GB varijanti ili s 3 GB RAM-a u 32 GB verziji.


Sa stražnje strane iznad senzora za otisak prsta je 13 MP kamera s Phase Detection autofokusom i dual LED bljeskalicom. Sprijeda je 5 MP selfi kamera s 36 profila digitalnog uljepšavanja.

Iako ima veću bateriju Redmi Note 3 sa 8.65 mm debljine u svojem najširem dijelu teži 164 grama što je samo 4 grama više od prethodnog modela.

Naravno, uređaj ima 4G, Wi-Fi 802.11ac i Dual SIM podršku te radi na Android Lollipop operativnom sustavu povrh kojega se nalazi MIUI 7 korisničko sučelje. Kada stigne na tržište, bit će dostupan u srebrnoj, zlatnoj i sivoj boji.

Povratak na Net.hr