IDEALAN ZA PUTNIKE

VODIKOVE ĆELIJE: Powertrekk koristi običnu vodu za punjenje baterije vašeg telefona

Vjerovali ili ne, ovaj punjač puni bateriju telefona ili nekog drugog uređaja koristeći – vodu. PowerTrekk je lagani punjač, veličine cigle, kojeg je dovoljno napuniti vodom i umetnuti PowerPukk patronu, a nakon toga priključiti uređaj kojeg želimo napuniti u pripadajući USB utor.

Ako pri ruci nemate čistu, pitku vodu, ne brinite. U ovaj revolucionaran punjač možete natočiti i mineralnu, morsku ili vodu iz potoka. Bitno je da u njoj nema nekog taloga.

Punjač je kreirala tvrtka myFC, koja se bavi “čistom tehnologijom”. Tako PowerTrekk proizvodi energiju miješajući natrijev silikat s vodom, nakon čega se stvaraju vodikovi plinovi koji napajaju punjive ćelije.


Taj spoj može proizvesti jednako energije kao i četiri AA baterije, što je dovoljno za oko 10 sati rada pametnog telefona.

Iz myFC tvrtke poručuju kako PowerPukk patrone nisu korozivne te su zaštićene od curenja. Naravno, vlasnici ovog punjača mogu nabaviti nove patrone kada potroše one koje stignu u paketu.

Kaa stigne u prodaju kasnije ove godine PowerTrekk će koštati 99 eura, dok će cijena paketa s devet dodatnih patrona biti 45 eura. Dakle, ipak nije riječ o besplatnoj energiji, no složit ćete se da je PowerTrekk vrlo praktičan i inovativan punjač.

Povratak na Net.hr